23948sdkhjf

Wärna Mellansveriges vd säljer och går vidare

Suzanne Karlsson har sålt sin del i det framgångsrika städbolaget Wärna Mellansverige. Köpare är moderbolaget Wärna Sverige.

Suzanne Karlsson säger att hon kanske är helt galen som kliver av och säljer just nu när företaget gjort sitt bästa år hittills.

Men man ska ju lämna med flaggan i topp, konstaterar hon med ett skratt.

Vad hon ska göra nu är lite osäkert, kanske vara kvar i branschen i någon form, eventuellt som konsult i värdegrundsskapande.

– Jag brinner för branschen och det finns sjukt mycket att göra. Det är ju Wärnas värdegrund som tagit oss dit vi är idag. Och min styrka är att få folk att dra åt samma håll. Jag vill verkligen finnas tillgänglig, vet bara ännu inte i vilken form. Men det är tid för nästa fas i mitt liv.

Suzanne Karlsson är full av energi och sugen på att ta nästa steg, även om hon ännu inte vet i vilken riktning. 

Varför startar du inte ett nytt städbolag?

– Det är knte intressant, jag har gjort det och nu är det dags för något nytt. Men med allt jag lärt mig under de senaste tio åren, då jag drivit upp affärsområden, startat bolag och utvecklats som ledare, har jag mycket att förmedla. Till exempel som konsult.

Hur reagerade personalen när du sålde?

– Många blev väldigt ledsna, men de flesta förstod. Och den form de nu ska arbeta vidare i, lugnade dem. De tar över ansvaret för driften, men inte ägandet. Det är ju en av de saker jag jobbat med, att göra mig själv mindre och mindre viktig.

Den inställningen har varit ett av Suzanne Karlssons kännetecken och drivkrafter. Hon har velat se sina anställda utvecklas och växa i sitt ansvarstagande. Så nu när hon slutar har många i personalgruppen både kunskap och självförtroende att ta över en hel del av hennes arbetsuppgifter. 

Exempelvis blir den tidigare teamledaren Sara Nilsson nu ansvarig för driften. 

– Jag är så oerhört glad och stolt över personalen. Och Sara blir jättebra som den med mest platsansvar för Wärna Mellansverige. Hon vill verkligen framåt. 

Någon ny vd får företaget däremot inte. Wärna Mellansverige får nu samma vd som Wärna Sverige och övriga dotterbolag, berättar Suzanne Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109