23948sdkhjf

Anders Lönner: "Det är en vanlig reaktion"

I måndags kom miljardbudet på Karo Pharma. Styrelseordförande Anders Lönner kommenterar här till Life Science Sweden.

I måndags kom nyheten att riskkapitalbolaget EQT lägger ett miljardbud på läkemedelsbolaget Karo Pharma. Närmare 6 miljader kronor ligger prislappen på.

Styrelseordförande Anders Lönner äger 11,30 % av de utestående aktierna och rösterna i bolaget och han rekommenderar aktieägarna att acceptera budet. Resten av styrelsen ställer sig också bakom rekommendationen. Anders Lönner har varit styrelseordförande i Karo pharma sedan 2014, som då hetter Karo bio.

Fortsätter du som styrelsen ordförande?

– Om budet går igenom så är det EQTs sak att tillsätta styrelse, säger Anders Lönner till Life Science Sweden i en skriftlig kommentar.

Affären är villkorat på att erbjudandet accepteras av ägare till motsvarande 90 procent av aktierna.

Om ägarna till mer än 10 procent av aktierna säger nej kan det då komma ett nytt bud?

– Det är en fråga som ska besvaras av budgivaren om budet inte går igenom.

EQT:s bud ligger på 36,9 kronor per aktie vilket innebär en premie om drygt 25 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 29,5 kronor. Karo Pharma genomförde så sent som i maj en nyemission på 1,3 miljarder kronor.

Småsparare som stöttat Karo Pharma i upprepade nyemissioner kan nog uppfatta budet som lite lågt. Vad säger ni till dem?

– Det är en vanlig reaktion i samband med ett bud. Styrelsen måste ta hänsyn till bolagets bästa vilket även underbyggs av fairness opinion av Deloitte, säger Anders Lönner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109