23948sdkhjf

Kontigos vd lämnar

Beroendebolaget förlorar sin vd – rekrytering av ersättare påbörjad.

I september meddelade Kontigo care att 3 miljoner kronor per år ska sparas. Detta efter att det stod klart att det har gått sämre än väntat för bolaget som utvecklar e-lösningar för människor med beroendeproblematik. I dag kommer beskedet att bolagets vd Henrik Nordlindh lämnar bolaget. Han har varit vd sedan 2016.

– Det har varit ett nöje att få leda Kontigo Care med alla kompetenta medarbetare genom den här expansiva fasen. Vi har utvecklat världens första digitala biomarkör för alkoholmissbruk. Idag är 25 % av Sveriges kommuner våra kunder och vi har påbörjat vår internationella expansion. Jag ser en fortsatt stor potential för Kontigo Care och bolaget är bara i början av sin tillväxtresa, säger Henrik Nordlindh i ett pressmeddelande.

Rekryteringen av en ny vd inleds omgående och Henrik Nordlindh kvarstår på sin post fram till att en efterträdare kan tillträda.

– Jag vill från styrelsens sida tacka Henrik för hans insatser och ledarskap vilket skapat en stark plattform för bolagets framtida utveckling. Vi önskar honom lycka till i framtiden. Vi söker nu en vd som kan ta bolaget den sista biten till lönsamhet och därefter skapa betydande aktieägarvärden, skommenterar styrelseordföranden Ove Joanson.

Bolaget gick i våras till final i ehealth award 2018. Utmärkelsen är baserad på regeringens och SKL:s Vision e-hälsa 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125