23948sdkhjf

Imflux väckte stort intresse

Fakuma 2018: I en helelektrisk Elektron EVO 155, visade Milacron Holdings Corp. för första gången i Europa, formsprutning med integrerat Imflux-system. 

Ethan Stiefel från Imflux visar och berättar om programvaran.

För att åskådliggöra fördelarna med Imflux-systemet, användes ett verktyg med fyra kaviteter. Personal från Imflux, fanns hela tiden på plats vid maskinen för att demonstrera programvarans fördelar.  

Formsprutningsmaskinen var utrustad med Imflux programvara och tryckgivare inuti formen och munstycket. Vid konventionell formsprutning använder man sig av ett högt tryck och höga temperaturer och kopplar sedan om till en fas där man packar smältan. Med Imflux programvara användes ett konstant, lågt tryck för att långsamt fylla formen, samtidigt som smältan packas och kyls simultant i formen. Mjukvaran är kopplad till sensorer som styr processen.  

Enligt mässpersonalen från Imflux, kan tekniken kan minska cykeltiden, och minska formtrycket med 50 procent, vilket leder till minskad risk för skevning och krymp. Ett större processfönster framhålls också som en fördel.  

På mässan demonstrerade personalen systemets förmåga med Auto Viscosity Adjust, som automatiskt gör justeringar för variationer i viskositet. Enligt Brandon Birchmeier from Imflux, kan programvaran och dess sensorer eftermonteras i redan befintliga verktyg. 

Imflux kommer att vara en modul i styrenheten till Milacrons M-Powered, vilken är Milacons Industry 4.0-teknik, som först lanserades på NPE2018 i Orlando, och som nu gjort debut i Europa. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078