23948sdkhjf

Lansering av nytt mellanspänningsställverk

| Av Christer Åkerlundh | UochD | Tipsa redaktionen

Ett nytt mellanspänningsställverk lanserades i måndags på energimässan Tampereen Energiamessut i Finland.

Det är finska VEOs som kommit med Vector, ett nytt, luftisolerat mellanspänningsställverk med ett aktivt ljusbågsskydd och utrustat med en utdragbar vakuumeffektbrytare.

Vector är ett helt nytt mellanspänningsställverk, utvecklat av VEO. I konstruktionsarbetet har fokus legat på fem huvudområden: säkerhet, snabbt och ergonomiskt installations- och underhållsarbete, välbeprövad funktionssäkerhet, hög kvalitet, samt miljövänlighet.

Ställverket tillverkas i Finland. VEO har idag Nordens största ställverksfabrik, lokaliserad i Vasa Finland. - Alla manövrar kan utföras medan ställverkets dörrar är stängda. Vectors cellkapslade och metallisolerade konstruktion, separata avdelningar för samlingsskenor, brytare, högspänningskabel och ett separat lågspänningsutrymme ger den högsta kategorin i driftkontinuitet, LSC 2B, som garanterar såväl hög personsäkerhet som lätt montering och underhåll, förklarar utvecklingschefen för VEOs mellanspännings- och elstationsprodukter Ari Pätsi.

Vectors uppbyggnad minimerar också skador som kan orsakas av ljusbågsfel, vilket minskar reparationsbehoven och minimerar tiden för distributionsavbrott. Dessutom har ställverket marknadens största kabelutrymme, där det är lätt och behändigt att montera kraftkablar.

Vid konstruktionen av Vector har man även satsat på funktionssäkerheten. Denna säkerställs genom godkända typtester och certifieringar enligt de senaste standarderna och kraven. Enligt Ari Pätsi uppfyller Vector kraven i samtliga nya standarder och ställverket har godkänts i CES-laboratoriets typtest i Tyskland. - Genom typtestning och omfattande fabrikstester kan vi garantera produktens höga kvalitet liksom en längre livslängd. Vår Expert Services-enhet, vars tjänster omfattar även underhålls- och optimeringstjänster, ser till att ställverket fungerar optimalt under produktens hela livscykel. Även miljövärden har beaktats i Vectors planeringsprocess: ställverket är SF6-fritt och tillverkas till nästan 100 procent av återvinningsbara material.

Lanseringen av Vector skedde i måndags under energimässan i Tammerfors.

Mer om: ställverk | Veo Oy
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tåg utmanar bilreklamen på TV

EU har avskaffat sommartiden

Hydroscand till Island

”Strategiskt viktigt uppdrag för BDX”

Första svenska säkerhetsparken - ett lyft för säkerheten?

Byggbranschens säkerhetspark ska stå klar i höst – en träningsanläggning där det ska gå att testa nya metoder och öva på farliga moment i en trygg miljö.

Heldag om plaståtervinning i Ystad

Nyhetsbrev

Bakterier kan bli framtida strömkälla

Elva dieselstölder om dagen

Under förra året anmäldes i snitt elva dieselstölder om dagen. Det rapporterar Maskinentreprenörerna som gjort en sammanställning av statistik från Brottsförebyggande rådet.

Wallenbergmiljoner till forskningen

Läkemedel mot alkoholberoende och vaccin mot öroninflammation. Det är två områden som får del av de 75 miljoner kronor i anslag när fem nya Wallenberg Clinical Scholars utses.

Tecknar nytt avtal för biogas

Barsebäcks sista resa

Barsebäck är först ut att rivas, en pionjärroll företaget tar på allvar. – De beslut vi tar ska inte vara bäst för oss – de ska vara de bästa för hela branschen.

Skellefteåupphandling görs om

Elbusstillverkaren Hybricon meddelar 26 mars att den upphandling bolaget vann till Skellefteå Buss ska göras om - det har förvaltningsrätten i Umeå beslutat.

205 tips om misstänkt brottslighet i byggbranschen

Den tipslåda om brottsmisstankar i byggverksamheten som öppnats av Fair Play Bygg används allt flitigare. Förra året togs 205 tips emot, varav 82 lämnades vidare till olika myndigheter.

Hydroscand etablerar sig på Island

Svaveldioxidutsläpp vid pappersbruk

Slanka burken ny standard

Coca-Cola i Sverige lanserar Sleek Can som ny standard över hela linjen i Norden.

Del 1: Så här fungerar blockkedjor

Ordet blockkedja förknippar många med kryptovalutan Bitcoin men det kan också vara ett verktyg som är intressant för återvinningsbranschen i framtiden. Recycling lär dig i en tredelad serie mer om den spännande tekniken.

E10 byggs om

Vill ha företagens synpunkter inför upphandling

Succé för pant på Garant

Invigning nära för Metsjös fabriksutbyggnad

Eliasson till Handelskammaren

Japanska sovkojer för Stena

På fartygen Mecklenburg-Vorpommern och Skåne, som trafikerar Trelleborg-Rostock, har Stena Line installerat japanska sovkojer – kompakt, prisvärt och dessutom bekvämt, enligt rederiet.

Startskott för Bussförar-SM 2019

Måndag 25 mars gick starten för Bussförar-SM 2019, där Sveriges bästa bussförare 2019 ska utses – anmälningen till tävlingen är öppen till 21 juni.

Ja till dubbelspår

Abilia köper Comai

Ottosson lämnar SL

Ledare: Dags att visa mod

Rekordvinst för WSP

Skjutning i spårvagn - tre döda

NCC bygger i Jönköping

Ensinger köper medicinteknikföretag

Nischad nätläkare fokuserar på ADHD

Bravida förvärvar elföretag

Jernbro stärker sin kompetens

Välbekant uppdrag för NCC

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.181