23948sdkhjf

Lansering av nytt mellanspänningsställverk

| Av Christer Åkerlundh | UochD | Tipsa redaktionen

Ett nytt mellanspänningsställverk lanserades i måndags på energimässan Tampereen Energiamessut i Finland.

Det är finska VEOs som kommit med Vector, ett nytt, luftisolerat mellanspänningsställverk med ett aktivt ljusbågsskydd och utrustat med en utdragbar vakuumeffektbrytare.

Vector är ett helt nytt mellanspänningsställverk, utvecklat av VEO. I konstruktionsarbetet har fokus legat på fem huvudområden: säkerhet, snabbt och ergonomiskt installations- och underhållsarbete, välbeprövad funktionssäkerhet, hög kvalitet, samt miljövänlighet.

Ställverket tillverkas i Finland. VEO har idag Nordens största ställverksfabrik, lokaliserad i Vasa Finland. - Alla manövrar kan utföras medan ställverkets dörrar är stängda. Vectors cellkapslade och metallisolerade konstruktion, separata avdelningar för samlingsskenor, brytare, högspänningskabel och ett separat lågspänningsutrymme ger den högsta kategorin i driftkontinuitet, LSC 2B, som garanterar såväl hög personsäkerhet som lätt montering och underhåll, förklarar utvecklingschefen för VEOs mellanspännings- och elstationsprodukter Ari Pätsi.

Vectors uppbyggnad minimerar också skador som kan orsakas av ljusbågsfel, vilket minskar reparationsbehoven och minimerar tiden för distributionsavbrott. Dessutom har ställverket marknadens största kabelutrymme, där det är lätt och behändigt att montera kraftkablar.

Vid konstruktionen av Vector har man även satsat på funktionssäkerheten. Denna säkerställs genom godkända typtester och certifieringar enligt de senaste standarderna och kraven. Enligt Ari Pätsi uppfyller Vector kraven i samtliga nya standarder och ställverket har godkänts i CES-laboratoriets typtest i Tyskland. - Genom typtestning och omfattande fabrikstester kan vi garantera produktens höga kvalitet liksom en längre livslängd. Vår Expert Services-enhet, vars tjänster omfattar även underhålls- och optimeringstjänster, ser till att ställverket fungerar optimalt under produktens hela livscykel. Även miljövärden har beaktats i Vectors planeringsprocess: ställverket är SF6-fritt och tillverkas till nästan 100 procent av återvinningsbara material.

Lanseringen av Vector skedde i måndags under energimässan i Tammerfors.

Mer om: ställverk | Veo Oy
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Jubileum i Jönköping

I topp bland hemvändande bolag

IMCD och Lactips ingår nordiskt samarbete

Ny mässa för transportförpackningar

Positionen stärks ytterligare genom nytt förvärv

Peab köper YIT:s nordiska beläggnings- och ballastverksamhet

Affären innebär att Peab tar över cirka 200 strategiskt placerade täkter samt 63 asfaltverk i Norden.

Nyhetsbrev

BewiSynbra förvärvar danska Eurec

De driver konstgjorda muskler med socker

Artificiella muskler av polymermaterial kan nu drivas med energi från glukos och syre på liknande sätt som biologiska muskler. Detta kan vara ett steg mot implanterbara konstgjorda muskler i framtiden.

Återvinningsbar film för MAP-applikationer

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Ecolean in på den mexikanska marknaden

"Sverige måste bli bättre på sopsortering"

NCC överklagar

NCC förlorade i rätten och ålades att betala nästan 44 miljoner kronor. Nu överklagar företaget.

Ny teknik för råvaruutvinning ur biomaterial

”Läget är allvarligt”

Maskinentreprenörerna tog med sig en av sina hjärtefrågor till Almedalen – kompetensförsörjningen.

Umeåbolag uppköpt av amerikansk jätte

Omröstning om global standard för sexleksaker

Det är nu dags för världen att ta ställning till om det behövs en global standard för sexleksaker. SIS har lämnat världens första standardförslag för design- och säkerhetskrav av sexleksaker till omröstning bland alla medlemsländer.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Zalando skiftar till återvunnet

Unilever har knäckt koden med svart plast

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Ägg med posten

Smurfit Kappa har tagit fram en äggförpackning för e-handel för en äggproducent i Latinamerika. Med hjälp av sin eSmart-tjänst har Smurfit Kappa hjälpt producenten att ta sig in på e-handelsmarknaden.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Svevias nya sydsvenska ballastchef

Ny vd på SwedenBio

NCC bygger i Linköping

E12 byggs ut för 268 miljoner kronor

260 nya lägenheter ska byggas i Barkarbystaden

Hållbarhetsdebatt på Empack

"Svenska företag måste engagera sig"

Ikea utser ny designchef

XMReality i polskt samarbete

Investerar för snabbare falsning

Ny chef för Svevias asfalt

Äldreboende för 265 miljoner kronor

Däcktillverkare tar sikte på Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114