23948sdkhjf

Norsk-svenskt samarbete ska ge mer vinterutrustning

Ett större utbud av vinterutrustning utlovas när två företag på varsin sida gränsen samarbetar.

Svenska Uni-Väg och norska Dalen kommer låter meddela att de inleder ett nära samarbete när det gäller både tillverkning och försäljning av väg- och vinterutrustning för traktorer och entreprenadmaskiner.

– Jag är mycket nöjd med att kunna presentera ett samarbete som innebär att Uni-Vägs kunder nu även får tillgång till kvalitativa snöprodukter som snöslungor, sandspridare samt snö- och schaktblad från vår norska partner Dalen, säger vd Göran Leverud i ett pressmeddelande. –   Båda företagen har ett gott renommé på var sida om gränsen och att det ska bli spännande att se vad vårt samarbete kommer att leda till.

Det norska företaget har sin verksamhet i Norheimsund, 45 minuters bilfärd från Bergen, och enligt Uni-Väg är Dalens produkter kända för att klara tuffa förhållanden.

–   Vi har under ett antal år sökt efter en partner med gott renommé och med samma filosofi gällande premiumprodukter som vi har. Vi har nu hittat den partner vi vill samarbeta med, säger Carl Larsson i pressmeddelandet.

Han uppger att de två företagen tillverkar produkter som kompletterar varandra och att samarbetet över gränserna ska ge kunderna tillgång till ett större produktutbud.

– Vi är mycket nöjda med att få till detta samarbete men Uni-Väg, en perfekt partner för oss som har fokus på snö och väg, säger Dalens exportchef Sveinung Kvalvik i pressmeddelandet.

De två företagen visar för första gången upp sitt gemensamma utbud på Elmia Lantbruk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08