23948sdkhjf

NCC vill avyttra vägservice

Divisionen för vägservice och vissa delar av affärsområdet Industry avyttras eller avvecklas när NCC skakar om sin organisation.

En förlust på drygt 1,1 miljarder kronor för årets tredje kvartal är det snabbt synliga resultatet när NCC nu presenterar ett omfattande åtgärdspaket för att uppnå en långsiktigt god och stabil lönsamhet.

Rörelseresultatet under kvartalet belastas av avsättningar för tvister och garantier, omvärdering av vissa utvecklingsfastigheter samt nedskrivningar på sammanlagt 1 565 miljoner kronor.

Enligt koncernchefen Tomas Carlsson presenterar nu företaget en helt ny väg framåt.

Nu sänker vi risknivån i koncernens projektportfölj och balansräkning, avvecklar vissa olönsamma verksamheter och fokuserar på NCC:s friska kärnverksamhet som finns inom samtliga affärsområden och länder. Med en ny koncernledning på plats, konsekvent riskhantering i projekten och omfattande lönsamhetsförbättrande åtgärder för att vända de verksamheter som inte levererar skapar vi en bas för en stark framtid för NCC, säger Tomas Carlsson.

Bland annat faller bilan över Road Service-divisionen inom affärsområde Infrastructure och ett antal mindre verksamheter inom affärsområdet Industry där det redan inletts en process som kan leda till avyttring eller nedläggning.

Ett av de verksamhetsområden som diskuteras är vinterväghållning där företaget hör till de större i landet. Ändrade avtalsvillkor och pressad prisbild har gjort det allt svårare att få lönsamhet i verksamheten och det kan bli så att NCC följer en del andra entreprenörer i spåren och framöver avstår från att slåss om bland annat snöröjning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079