23948sdkhjf

Santa Maria backar efter proteststorm

Santa Maria har tagit intryck av den senaste tidens kritik från konsumenter som vill behålla det gamla kryddlocket med strö. "Tack Sverige - vi lyssnar! Urval av kryddlock ändras efter konsumentdialog.", skriver Santa Maria i ett pressmeddelande.

Nu väljer Paulig Foods som äger varumärket Santa Maria att gå konsumenterna till mötes och ändrar förpackningen på ett antal kryddor. Få har väl kunnat undgå den gångna veckans medieuppmärksamhet kring Santa Marias kryddburkar. I fokus står framför allt den större burköppningen som lanserats på vissa av produkterna.

Tanken med öppningen var att göra det enklare att kontrollera kryddningen, att lättare kunna hälla kryddan i mått och att kunna få tillbaka krydda i burken vid behov. Men lösningen har inte fallit alla i smaken. Man vill behålla kryddlocket med ströare istället.
”Burköppningen är för stor. Vi vill ha ströare.” är typiska kommentarer på sociala medier efter bytet.

– Den pågående dialogen med våra konsumenter har givit oss ännu bättre förståelse för produktens användningsområden. På många kryddor har vi redan ströare, men med de nya insikterna som grund har vi beslutat att ändra från den större öppningen till ströare på ytterligare 16 kryddor. Vi hoppas att konsumenterna kommer att uppskatta det och vi vill rikta ett stort tack till alla som har hört av sig och delat med sig av sina synpunkter, säger Eva Berglie, Kommunikationschef på Paulig Foods.

Bland de kryddlock som får tillbaka sin utformning som ströare återfinns kanel, ingefära, paprika, gurkmeja och salladskrydda. De uppdaterade burkarna väntas rulla ut i butik i november-december.

Här är hela listan på Santa Maria kryddartiklar byter öppning från den halvmåneformade till ströare:

Ekologisk Cayennepeppar
Ekologisk Grillkrydda
Ekologisk Gurkmeja
Ekologisk Ingefära
Ekologisk Kanel
Ekologisk Paprika
Ekologiskt Vitlökspulver
Chili Pepper
Chili Powder
Ancho Style Chili Pepper
Chipotle Chili Pepper
New Mexico Style Chili Pepper
Curry Extra Stark
Grillkrydda
Gurkmeja Malen
Ingefära Malen
Kanel Malen
Paprika Rökt
Paprika Stark
Paprikapulver
Salladskrydda Italiensk
Vitlökspulver

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079