23948sdkhjf

Nya elbussar till Ale

Västtrafik fortsätter sin satsning på elbussar i kollektivtrafiken – nu blir det fler nya elbussar i Ale.

Nu blir stadsbussarna i Ale tystare och renare. Ale kommun, Nobina och Västtrafik har beslutat att fem nya elbussar ska börja rulla i kommunen från och med juni 2019. Samtidigt planerar Västtrafik att utöka trafiken i kommunens tätorter, Älvängen och Nödinge.

– Det här är en viktig satsning för att vi ska kunna nå målen om ett fördubblat resande samtidigt som vi ska minska utsläppen i kollektivtrafiken. Elbussarna kommer att bidra till renare luft, mindre buller och inte minst en behagligare resa för våra resenärer i Ale, säger Attila Ungvari, affärschef för busstrafiken på Västtrafik.

Det finns många fördelar med elbussar, inte minst i stadstrafiken. Eldrivna bussar är tysta och utsläppsfria och minskar problem med buller och dålig luftkvalitet. Teknikskiftet sker inom det nya trafikavtalet som Västtrafik har med Nobina från och med juni 2019. Samtidigt skissar Västtrafik och trafikföretaget Nobina på ett nytt trafikupplägg i Ale.

Vi är glada att ha fått förtroendet att köra denna trafik och jobbar tillsammans med Västtrafik på ett nytt trafikupplägg i Ale kommun. Det finns potential i att öka resandet med kollektivtrafiken i Ale och vi ser att vi bland annat behöver utöka turerna i tätorterna Älvängen och Nödinge och matcha bussarna med tågen. Vi ser fram emot att kunna presentera den nya trafiken när alla detaljer är klara, säger Bengt Svensson, trafikchef på Nobina som ansvarar för linjetrafiken i Ale åt Västtrafik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067