23948sdkhjf

Multidocker ökar försäljningen

2018 har försäljningsmässigt börjat bra för Multidocker, som även i höst ser en fortsatt god efterfrågan.

Förra året lanserade Multidocker, som tillverkar materialhanteringsmaskiner i samarbete med Caterpillar, en mindre hjulgående modell, CH600, som tagits emot väl av kunder på flera kontinenter. Modellen, som baseras på Cat 336, är en anledning till att företaget kunnat ta hem ett flertal affärer i Europa de senaste veckorna.

Modellen har hittat köpare i England, Tyskland och Holland samtidigt som företaget också sålt ett par CH1100 och en CH1400.

Vi har mött ett stort intresse för den nya CH600 och försäljningen av dessa enheter innebär att Multidocker fortsätter arbetet med att utveckla en effektiv ”serieproduktion” av denna modell. Caterpillar och återförsäljarna stöder vår satsning främst i Europa, Brasilien och Nordamerika, vilket borgar för en fortsatt ökad försäljning, säger Fredrik Österström, regionansvarig för Europa.

Han kan också glädjas åt att företaget bland annat tagit hem ett par order från Holland.

Holland är en marknad vi historiskt varit starka på och efter en tid med färre affärer stärker vi nu vår position med två gjorda affärer på kort tid, säger Fredrik Österström.

Företaget, med sin bas i Norrköping, har utvecklat ett väl fungerande samarbete med bland annat Caterpillar som levererar basmaskinen. Multidocker har utvecklat övrig utrustning som behövs för att anpassa maskinerna till materialhantering i framför allt hamnar, men även inom industrin. Bland annat har företaget utvecklat underreden, hytter och lastaggregat som tillverkas av specialiserade fabriker och levereras till kunden där de sätts samman med basmaskinen och testas med hjälp av Multidockers tekniska specialister.

Ett stort steg i utvecklingen togs 2016 då en planerad satsning mot skogsindustrikunder i Brasilien fick en första mycket viktig referenskund i Fibria som hanterar stora mängder råvara på sina bruk. Affären översteg 50 miljoner kronor, vilket var företaget dittills största enskilda order.

Under 2017 börsintroducerades företaget som samtidigt gjorde en bred marknadsbearbetning i Nordamerika i samarbete med Caterpillar. Intresset var stort, inte minst efterlystes en mindre maskin, något som resulterade i CH600.

Det stora intresset för vår CH600 kommer att generera ökad omsättning framåt. Som exempel har Finning i Kanada visat ett mycket stort intresse för denna maskin. I pressreleaser beskriver Finning sitt intresse för att köpa, ett för MultiDocker, stort antal maskiner. I det fallet utgör CH600 en viktig del av paketlösningar mot skogsindustrikunderna. Den nya basmaskinen från Cat är kraftigt moderniserad vilket gör oss än mer konkurrenskraftiga, säger företagets vd Percy Österman i en kommentar.

Modellen har dock blivit något försenad i starten då den goda konjunkturen för för maskin- och komponentleverantörer gjort att det varit viss brist på komponenter.

Företaget jobbar också vidare med att stärka eftermarknadsorganisationen. Bland annat erbjuds nu reservdelspaket vid nyförsäljning av maskiner.

Vi har en ökande offertstock, stor efterfrågan och förväntningar om fortsatt försäljningsökning under resten av året, skriver Percy Österström i halvårsrapporten.

Morgan Andersson

Hamnar och andra omlastningsplatser står i centrum för Multidocker som tillverkar materialhanterare baserade på basmaskiner från Caterpillar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093