23948sdkhjf

Christina Holmefalk och SBS startar stiftelse för kompetensutveckling

Christina Holmefalk vaknade en natt och visste exakt vad hon måste göra – starta en insamlingsstiftelse för att stärka kompetensen i branschen.

– Jag kände bara att detta måste jag göra, säger Christina Holmefalk i samband med att hon presenterade den nya stiftelsen under Clean & Facility-mässan.

Meningen med stiftelsen är att man ska kunna ansöka om pengar för att utbilda antingen sig själv eller sin personal.

– Det finns ju många små företag som inte har råd att skicka sin personal på utbildning, sa Christina Holmefalk och fortsatte:

– Det handlar om att värna om den enskila städaren och om statusen, hälsan, kompetensen och karriärmöjligheterna inom yrkesgruppen. Den skilda städaren kan ansöka om bidrag för att utbilda  sig och det mindre städbolaget kan ansöka om att till exempel få utbilda tio städare.

Ofta krävs utbildad personal för att man ska få lägga anbud i upphandlingar och en av förhoppningarna är att fler på detta sätt ska ha möjlighet att delta i upphandlingar.

Städbranschen Sveriges styrelse tog snabbt ett enhälligt beslut om att stödja idén och ska, enligt vad Christina Holmefalk sa, avsätta delar av de medel som de får in via branschdagarna. Christina Holmefalk själv skjuter till pengar från sitt eget utbildningsföretag.

Nu hoppas både hon och SBS att en mängd andra företag och organisationer i branschen också ska bidra med pengar till stiftelsen.

– Om allt flyter på kan vi nog få rulle på det här från i maj 2019. Men det hänger på hur mycket pengar som kommer in, sa Christina Holmefalk och uppmanade alla som lyssnade att skjuta till medel till stiftelsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11