23948sdkhjf

Almega anställer expert på upphandling

Ulrica Dyrke har anställts som expert på offentlig upphandling, valfrihet och konkurrensfrågor inom Almega.

Ulrica Dyrke är jurist och kommer närmast från en tjänst på Företagarna där hon under de senaste elva åren arbetat med offentlig upphandling, konkurrens, valfrihetssystem, kommunalrättsliga frågor och immaterialrätt. Hon har tidigare även arbetat på Näringsdepartementet. 

- Vi är väldigt glada att Ulrica valt att arbeta här på Almega. Hon har en gedigen erfarenhet och kunskap och kommer att kunna bidra mycket inom några av de viktigaste områdena för tjänstesektorn. Upphandlingsfrågor är helt centrala på en fungerande marknad, säger Andreas Åström som är Näringspolitisk chef på Almega. 

På Almega vill Ulrica Dyrke bland annat arbeta för regler och system som möjliggör sunda och konkurrensneutrala marknader för tjänsteföretagen. Ulrica vill även arbeta för att fler företag i tjänstesektorn ska delta i offentliga upphandlingar. 

- Tyvärr ser vi idag att allt färre vill lämna anbud i upphandlingar, vilket är oroväckande. Den ökande komplexiteten i upphandlingarna, inte minst på grund av omfattande kravställande, är problematisk för många leverantörer. Det är också viktigt att upphandlande myndigheter följer upp de ställda kraven under kontraktstiden, annars skapar det konkurrenssnedvridningar och misstro bland leverantörerna. En grundförutsättning för att utveckla och förbättra den offentliga upphandlingen är att det finns en bra dialog mellan upphandlare och leverantör. I detta bidrar jag gärna på Almega säger Ulrica Dyrke. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314