23948sdkhjf

Städarna blev Årets arbetsgivare i Visa vägen-prisets östra region

Städarna AB utsågs till Årets arbetsgivare i Östkustregionen när den regionala deltävlingen i Samhalls Visa vägen-pris hölls den 11 oktober i Linköping. 

Städarnakoncernens vd Christoffer, Tjoffe, Sjögren och HR-chefen Satu Holmqvist var på plats och tog emot priset. 

Grattis Tjoffe, har ni många anställda som kommer från Samhall?

– Ja , vi har framförallt många som kommer från utanförskap i form av lång arbetslöshet. Men vi anställer också personal som kommer från Samhall. Ungefär 75 procent av våra anställda kommer från början från ett utanförskap.

Hur många är ni totalt?

– Vi har ungefär 410 anställda och av dem är cirka 80 procent helt yrkeskunniga. De jobbar tillsammans med och lär upp de 20 procenten som inte har någon erfarenhet av städyrket. Det är då det kan bli magi.

Är det en policy ni har att anställa långtidsarbetslösa eller funktionsnedsatta?

– Nej, vi vill främst ha duktiga medarbetare och det får vi på det här sättet. Både arbetslösa ungdomar, människor som inte har språket och varit arbetslösa länge och människor med olika funktionsnedsättningar. 

Har ni mycket samarbete med Samhall?

– Vi gör vårt bästa för att samarbeta med dem. Och det är ömsesidigt. De anlitar oss för vissa arbeten de inte klarar själva, som till exempel höghöjdsstädning, eller bara när de inte har tillräckligt med egen personal. Och vi rekryterar från dem. Halva städbranschen är förbannade på Samhall för att de kan lägga så låga anbud, men har valt att strunta i det. 

När är finalen i Visa vägen-priset?

– Den 19 november och då ska vi förstås vara på plats och hoppas på det bästa.

Samhalls Visa vägen-pris uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden. Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan.

I år är Visa vägen-priset uppdelat på nio regioner med en Årets arbetsgivare och en Årets eldsjäl i varje region. Regionsfinalen vinns av den arbetsgivare och den eldsjäl som får flest röster från allmänheten. I år har närmare 700 nomineringar i nio regioner kommit in och över 2 8000 röster lagts innan vinnarna kunde utses. 

Fakta:

Städarna AB har 16 dotterbolag och finns på 19 orter i landet. Koncernen har under året växt med dryga 94 procent och har en ambition att bli Sveriges största hemstädföretag.

Idag ligger Städarna på tredje plats efter Hemfrid och Homemaid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203