23948sdkhjf

Enormt intresse för Cannabisbolag

Vd:n ber om ursäkt när bolaget övertecknades med tusentals procent inför börsnoteringen.

Det danska bolaget Stenocare grundades 2017 och är det första bolaget som fått tillstånd från danska läkemedelsverket att både importera, distribuera samt odla och producera medicinska cannabis i Danmark. Bolaget har godkänts för börsnotering på Spotlight stock market, tidigare aktietorget.

När teckningstiden gick ut den 9 oktober stod det klart att intresset varit enormt. Nyemissionen om högst 18,6 miljoner danska kronor tecknades till 402 miljoner danska kronor, inklusive teckningsåtaganden om cirka 11,2 miljoner danska kronor. Detta motsvarar en total teckningsgrad om cirka 2 161 procent och en teckningsgrad i den publika delen av nyemissionen, det vill säga den del som ej var skriftligen avtalad på förhand, om cirka 5 281 procent.

Det stora intresset gör att tilldelningen av aktier kommer att ske genom lottning. Genom nyemissionen får bolaget cirka 2100 nya aktieägare.

– Vi på Stenocare är förstås överväldigade och otroligt tacksamma för det enorma intresse som visats för vår nyemission och jag vill ta tillfället i akt och välkomna alla nya aktieägare. Samtidigt som vi gläds åt intresset är det också olyckligt att vi inte har kunnat tilldela aktier till samtliga som valt att teckna aktier. Om det var möjligt hade vi naturligtvis velat tillgodose allas önskan och till er som inte har tilldelats några eller endast en del av de aktier ni har tecknat för vill vi be om ursäkt, skriver bolagets vd Thomas Skovlund Schnegelsberg i en kommentar.

Bolaget kommer att utveckla en produktionsanläggning för odling och produktion av medicinsk cannabis i bolaget lokaler på Jylland. Första handelsdag på Spotlight är beräknad till den 26 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

3.448