23948sdkhjf

Capio säljs till fransk vårdjätte

Vårdkoncernen Capio blir franskt. I köpet ingår bland annat S:t Görans sjukhus i Stockholm. Prislappen blir närmare 8,2 miljarder.

I somras nobbade Capios styrelse budet som kom från den franska sjukvårdskoncernen Ramsay Générale de Santé. Nu har den franska vårdjätten höjt budet och Capios styrelse har nappat på erbjudandet. Det antagna budet ger 58 kronor per aktie eller närmare 8,2 miljarder kronor.

I ett pressmeddelande skriver Capio att styrelsen rekommenderar aktieägarna att acceptera det höjda budet och att den planerade extra bolagsstämman den 18 oktober ställs in. Under den extra stämman skulle avyttring av Capio Santé, som är Capios franska verksamhet, beslutats men förslaget har nu dragits tillbaka och extrastämman ställs in.

Enligt Capio kommer de anställda inom Capio initialt inte att påverkas.

I juni cirkulerade rykten kring Capio och en eventuell försäljning. Bolaget valde då att kommentera marknadsrykten med att de kontinuerligt utvärderar olika alternativ för att driva tillväxt och skapa aktieägarvärde och att Capio kontaktats av potentiella köpare och diskussioner har inletts rörande de icke-Nordiska verksamheterna.

Detta kommenterade informationsdirektör Henrik Brehmer så här till Life Science Sweden:

– Vi måste utvärdera olika beslut för att föra Capio in i framtiden och detta är ett alternativ. Vi har uttryckt oss på det sättet att det vi nu utvärderar är våra verksamheter utanför Norden.

Då uppgav Capio att en fokusering mot den nordiska marknaden, och en avyttring av verksamheterna i Tyskland och Frankrike, skulle göra det enklare för bolaget att rikta in sig på specialisering och digitalisering. På vilket sätt detta skulle ske och varför detta inte var möjligt med verksamheter kvar i Tyskland och Frankrike ville bolaget då inte kommentera.

Idag står det alltså klart att Capio säljer hela sin verksamhet till den franska bolaget Ramsay Générale de Santé.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062