23948sdkhjf

Synskadad stämmer bussbolag

Hållplatserna ska ropas ut i bussen, men så sker inte alltid i Region Örebro län – därför stäms bussbolaget av en synskadad resenär, rapporterar Nerikes Allehanda.

Kollektivtrafikens tillgänglighet är viktig men diskuteras kontinuerligt. Det kan handla om att rullstolar missgynnas men i Örebro har en så enkel sak som utrop av hållplatser fallerat. För synskadade Sofia Thoresdotter innebär det att hon inte vet var bussen befinner sig och därmed inte om hon ska trycka på stoppknappen eller ej.

Efter upprepade felanmälningar som inte föranlett någon åtgärd har hon tröttnat. Nu blir det en stämning i stället som riktas direkt mot operatören Nobina som kör busstrafiken i Region Örebro län liksom stadstrafiken i Örebro.

I den stämningsansökan som Sofia Thoresdotter lämnat in till tingsrätten i Örebro kräver hon 20000 kronor i skadestånd för att ha utsatts för diskriminering. Nu hoppas hon att stämningen ska leda till att länstrafiken förbättras och att de ansvariga äntligen tar frågan på allvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063