23948sdkhjf

Veidekke köper borrfirma

Veidekke Entreprenad har köpt Nibu Borr AB, en affär som uppges stärka företagets grundläggningsverksamhet i Mellansverige.

Enligt ett pressmeddelande har Veidekke Entreprenad  förvärvat Nibu Borr AB, ett företag med snart 40 år på nacken med fokus på entreprenad-, energi- och brunnsborrning.

– Nibu Borr AB är erkänt kända i branschen som duktiga entreprenad- och energiborrare. Vi har under åren haft ett mycket givande samarbete och det är därför extra kul att hälsa Nibus medarbetare välkomna till Veidekke-familjen, säger Thomas Torefeldt ansvarig för Grundläggning i Veidekke, i pressmeddelandet.

Nibu Borrs huvudkontor finns i Stockholm och verkstad, förråd och lager ligger i Gävle. Företaget har sex anställda.

Tanken är att Nibu ska bli en bifirma i Veidekke Entreprenad och att de nuvarande ägarna ska fortsätta att utveckla verksamheten vidare efter överlåtelsen i nuvarande företagsnamn.

– Bolagen delar värderingar och synen på ett involverande arbetssätt, vilket kommer bidra till ett lyckosamt samgående. Med Veidekke som ägare får vi en stark ägare med kapacitet att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling, säger Sture Hillbom, vd Nibu Borr AB, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096