23948sdkhjf

Daf växer i Sverige

Daf har gått förbi MAN som näst största importör av tunga lastbilar, enligt färsk statistik från Bil Sweden.

I Sverige nyregistrerades 4 382 tunga lastbilar under årets första nio månader, enligt statistik från Bil Sweden. Som vanligt dominerar de inhemska tillverkarna Volvo och Scania. Notabelt är att Volvo sålt något fler lastbilar hittills i år medan Scania minskat sin försäljning något. Tillsammans har dock de båda giganterna drygt 83 procent av marknadsandelen med Volvo på 1 907 sålda bilar och Scania med 1 742.

Mercedes-Benz har minskat sin försäljning med cirka 70 bilar, men ligger kvar som god trea på försäljningslistan med 441 fordon. Listans stora förändring är att Daf ökat sin försäljning sedan förra året och är nu med 133 sålda bilar snäppet före MAN som backat från 185 till 131 bilar.

Det är fantastiska siffror – och de är ingen tillfällighet, orderingången är fortsatt stark, säger Johannes Winberg, försäljningschef på Nordic Truck Center.

Han konstaterar bland annat att intresset för Daf ökar hos större åkerier, något han förklarar med långa serviceintervall och låg bränsleförbrukning.

– Dafs lastbilar har väldigt få småfel, vilket innebär mycket tid på vägarna. De har dessutom en extremt bränslesnål drivlina, vilket är bra både för miljön och ekonomin, säger Johannes Wiberg.

Han berättar också att den positiva försäljningsutvecklingen omfattar hela sortimentet, men framför allt de allra största bilarna, där bränsleförbrukningen är extra viktig. Men samtidigt vidtas helt andra åtgärder som ska främja försäljningen.

Vi har satsat mycket på eftermarknaden det senaste året. Vi närmar oss 30 verkstäder och utöver det har vi vårt nystartade jourcentrum, som är öppet dygnet runt 365 dagar om året, säger Johannes Wiberg.

Han lyfter också fram att de lastbilar som säljs i dag är uppkopplade, något som uppskattas av köparna eftersom ägandet blir både enklare och tryggare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078