23948sdkhjf

Lotus startar bolag i Finland

Lotuskoncernen blir ännu större – nu etablerar sig den svenska rivningsjätten även i Finland. "Vår ambition är att ta marknadsandelar inom total- och rotrivningssegmentet."

Lotuskoncernen har kommit långt, företaget startade som ett finplaneringsföretag för drygt 20 år sedan men är i dag en stor spelare på rivningsmarknaden.

Omsättningen är cirka 650 miljoner kronor och verksamheten, som sysselsätter över 300 personer, spänner över både rivning, sanering, håltagning, transport och entreprenad.

Koncernen är alltjämt familjeägd och målet har varit att med strategiska förvärv och organisk tillväxt bli större. Under de senast åren har Lotus också köpt på sig en hel del företag – i dag ingår till exempel Rivners AB, Rivab i Göteborg AB och AK Schakt AB i koncernen.

Nu tar Lotus steget utomlands och startar dotterbolag i Finland, ett beslut som uppges ha tagits efter en grundlig analys av den finska rivningsmarknaden.

– Vår ambition är att ta marknadsandelar inom total- och rotrivningssegmentet såsom selektiv rivning, sanering och håltagning, säger John Segerlund, vd på Lotus Maskin & Transport, i ett pressmeddelande.

För att kunna fortsätta växa i den utsträckning som vi vill är detta ytterligare ett steg för att bli ett av de ledande företagen inom rivningssegmentet i Norden.



Det nya företaget har fått namnet ”Lotus Maskin & Transport OY” och kommer att ha kontor både i Helsingfors och i Vasa.

– I ett första steg så har vi valt att anställa Ville Läppenen som filialchef, ett välkänt namn i Finland med erfarenhet som kalkylator samt projektchef på ett europeiskt rivningsföretag, Ville Läppenen besitter stora kunskaper och har gedigen erfarenhet inom marksanering, säger John Segerlund.


Det finska företaget kommer att lyda under affärsområdeschef Daniel Jensen som ska delta i satsningen på plats i Finland.


– Att etablera sig i ett nytt land kan vara en utmaning, men tillsammans med Ville, hans kompetens och kontaktnät samt våra resurser så kommer vi att lyckas, säger John Segerlund.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109