23948sdkhjf

Samarbete löser hemmafixares bortforsling

Techbolaget Tiptapp och K-rauta lanserar ett projekt som ska underlätta för hemmafixare.

Samarbetet börjar i Stockholm och möjliggör för K-rautas kunder att få hjälp med borttransport av rester, bråte och emballage från hemmafixarprojekt. I dagsläget inkluderar projektet butiker i Täby, Kungens Kurva och Järfälla.

Till en början innebär samarbetet att Tiptapp bistår K-rautas kunder med en effektiv logistiklösning för hämtning av återvinningsbart restmaterial efter ett besök på byggvaruhuset eller ett hemmaprojekt.

– Vi på K-rauta vill att hemmaprojekt ska vara roligt och lustdrivet. Vårt samarbete med Tiptapp gör det möjligt för våra kunder att fokusera på hemmaprojektet, istället för att behöva lägga tid och energi på att hyra eller låna släp och köa på återvinningscentralen. Vi är övertygade att lösningen kommer att göra det enklare för många att göra rätt, säger Endre Espeseth, landschef på K-rauta Sverige.

Samarbetet gör det möjligt för K-rautakunder att enkelt boka upphämtning av bråte och restmaterial genom Tiptapp-appen, vilket minskar tröskeln för att påbörja hemmaprojekt och att för få återvinningsbart material till återvinningscentralen. Det finns också planer på att utöka samarbetet framöver, där omsorg kring miljö och problemet med svinn av återanvändbara restprodukter är gemensamma kärnfrågor.

– K-rauta har ett tydligt miljötänk och vill innovera kring hur återanvändbara restprodukter kan komma till andra hemmafixares nytta, vilket görs möjligt med Tiptapp. Till exempel ska den halvfulla målarfärgsburken som blir över efter en renovering snabbt och enkelt kunna byta ägare och komma till nytta, istället för att torka in och bli oanvändbar, säger Evelina Lycke, affärsutvecklare och samarbetsansvarig på Tiptapp.

Andra utvecklingsplaner inkluderar en lösning på transportproblemen i samband med ett köp för att tillgodose behov hos hemmafixare utan tillgång till bil. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094