23948sdkhjf

Jimmy Ström svensk mästare i fönsterputs

SM i Fönsterputs är avgjort och årets vinnare blev Jimmy Ström, delägare i Tommys Fönsterputs i Stockholm.

Det handlade som alltid om tiondelar av en sekund när toppskiktet i Fönsterputs-SM gör upp om vem som ska stå överst på prispallen. 

Jimmy Ström klarade de tre fönstren som de tävlande ska putsa så snabbt som möjligt, men också så felfritt som möjligt, på bara 15,13 sekunder. 

För två år sedan kom han på fjärde plats och var ruskigt besviken.

– Inför årets tävling har jag tränat på det jag missade vid förra SM och det gick ju bra. Nu är jag oerhört stolt och glad. Jag vill ju vara bäst, säger han.

Mikael Olsson, ägare till Putsa AB i Alingsås och SM-vinnare 2016, kom i år på andra plats med 15,57 sekunder, en tid som var tre hundradelar sämre än den han presterade för två år sedan.

Bronsplatsen kneps av Ivan Pleinadius, ägare till Putsarkungen AB. Han putsade de tre fönstren på 17 sekunder jämnt. Ivan Pleinadius är världsmästare i fönsterputs, men tillstod att de tävlande i årets SM var fler än de som ställer upp i VM och att de dessutom skulle stå sig väl i VM-konkurrensen.

Fakta: Tävlingen går ut på att så på så kort tid som möjligt och med så få misstag som möjligt, putsa tre fönster i storleken 114 x 102 centimeter. En kvarlämnad fuktfläck eller rand, upp till 7,5 cm ger 0,5 sekunders tillägg. Alla fläckar eller ränder över den storleken ger ytterligare 1 sekunds tillägg. Icke fuktpålagda ytor ger mellan en och fem sekunders tillägg, beroende på storlek och mängd. Så det gäller för de tävlnade att verkligen fukta hela ytan med påläggaren och sedan skrapa bort varenda droppe. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078