23948sdkhjf

Eltete i Sverige i konkurs

Företaget Eltete TPM Sweden AB i Strömsnäsbruk försattes under fredagen i konkurs på egen begäran.

Föetaget gör transportförpackningslösningar i kartong och har omkring tio anställda.

Eltete TPM Sweden AB ingår i Eltete-koncernen, med huvudkontor i Finland, och är en av de ledande producenterna i världen av kantskydd och transportförpackningslösningar. Redan förra året i september genomgick Eltete TPM Sweden AB en rekonstruktion efter att ha hamnat i ekonomisk kris.

– Bolaget avser att under företagsrekonstruktionen driva verksamheten oförändrad. Med det finansiella andrum som rekonstruktionen medger är det bolagets bedömning att detta kommer att gå att genomföra utan ytterligare tillfälliga kapitaltillskott”, stod det då i bolagets ansökan.

Verksamheten har visat svag lönsamhet under flera år enligt räkenskaperna på allabolag.se, men förlusterna tilltog från och med 2015. Smålandsposten konstaterade vid rekonstruktionsansökan för ett år sedan att Eltete TPM Sweden AB 2016 gjorde en förlust på 2,9 miljoner kronor och att 2017 hade börjat ännu sämre. För 2017 visade bolaget ett resultat per den sista juli på minus 3,8 miljoner kronor. Något bokslut för 2017 har ännu inte inkommit.

Eltete-koncernen har fabriker förutom i Sverige även i Finland, Tyskland, Polen, Ryssland, Frankrike, Spanien, Rumänien, Litauen, Indien, Kina, Malaysia, Vietnam, Colombia och Förenade Arabemiraten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079