23948sdkhjf

Delete stärker i Stockholm

Delete Sweden fortsätter handla bolag – ytterligare två företag införlivas nu i koncernen.

Delete, som arbetar med både rivning och industriell rengöring, har varit ute på en konstant shoppingtur de senaste åren, sedan etableringen 2010 har koncernen förvärvat inte mindre än 35 företag.

Nu är det dags igen – enligt ett pressmeddelande har Delete Sweden köpt Waterjet Stockholm och W-tech av European Hydro Demolition AB.

– Med förvärvet av Waterjet Stockholm och W-tech ökar vi vår närvaro i Stockholmsregionen. Det är ett av våra tillväxtområden, dessutom inom den för regionen viktiga infrastruktursektorn, säger Lars-Gunnar Almryd, vd på Delete i Sverige, i pressmeddelandet.

Waterjet Stockholm och W-tech är specialiserade mot infrastruktur och arbetar med till exempel underhåll av broar, garage, tunnlar och parkeringshus. Omsättningen 2017 var cirka 100 miljoner kronor för de två bolagen och när de nu övergår till Delete innebär det 28 nya koncernmedarbetare i Stockholmsregionen.

Det är inte det första Waterjet-företaget att gå över i Deletes ägo, i somras förvärvade Delete Waterjet Karlstad.

– Det känns naturligt och rätt att vi knyter till oss även Waterjet Stockholm och W-tech. Två mycket kompetenta företag som ger oss en bra plattform för vidare tillväxt, säger Lars-Gunnar Almryd.

Han lyfter fram vikten av ett strukturerat hållbarhetsarbete.

– Här får vi in ett professionellt gäng som kan bidra med sin kunskap även i det arbetet. Tillsammans blir vi starka och våra kunder kan vara trygga.

Tanken är att förvärven ska stärka Delete i Sverige.

– Vi kommer framför allt att kunna tillföra kompetenser inom infrastruktur såsom vattenbilning, spårservice och betongreparationer, säger Tomas Åberg från European Hydro Demolition AB, i pressmeddelandet.

Tommi Kajasoja, CEO på Delete Group Oyj, anser att förvärvet ligger i linje med koncernens strategi.

  Vi kompletterar vårt utbud som miljöserviceleverantör och får samtidigt ett ännu starkare fäste i Stockholm, en viktig region, inte minst när det gäller vårt servicekoncept mot infrastruktur, säger han i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125