23948sdkhjf

Pneumatikexpert får ny ägare

Emerson har kommit överens om villkoren för att förvärva Aventics från Triton.

Aventics är bland de globala ledarna inom smart pneumatikteknik som driver maskin- och fabriksautomatiseringsapplikationer. Emerson är ledande inom vätskeautomatiseringsteknologi för process- och industriapplikationer. Aventics förväntas stärka Emersons kapacitet inom denna växande marknad.

Emerson räknar nu med att kunna erbjuda en av de bredaste portföljerna av fluidstyrning och pneumatiska applikationer som innehåller sensor- och övervakningsfunktioner som är till för att förbättra systemets drift och prestanda, förbättra säkerheten och optimera energianvändningen.

- Vi kommer nu att erbjuda branschens bredaste sortiment av produkter och lösningar för vätskeautomatisering, med oöverträffad leverans, tillförlitlighet och prestanda - nu med tillgång till Aventics expertis, säger Emersons ordförande och vd David N. Farr.

Aventics har sitt huvudkontor i Laatzen, Tyskland, och har cirka 2100 anställda globalt, med produktion på fem platser och en försäljning som 2017 uppgick till 425 miljoner dollar.

"Aventics för med sig teknik och kompetens som är avgörande för digitaliseringen av tillverkning, inklusive prediktivt underhåll med hjälp av integrerad diagnostik, säger Mike Train, koncernchef, Emerson Automation Solutions.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079