23948sdkhjf

De fick Arvid Carlsson Award

Sedan förra året delar Sahlgrenska Science Park ut ett pris i nobelpristagaren Arvid Carlssons namn. Årets vinnare får priset för att de utvecklat en teknik i arbetet mot ett av mänsklighetens största hot, antibiotikaresistens.

I syfte att hylla innovation, kunskap och kompetenshöjd i förening med gott entreprenörskap delar Sahlgrenska Science Park för andra året i rad ut ett pris i Nobelpristagare Arvid Carlssons namn.

Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park delas ut till en entreprenör som driver utvecklingen framåt för människors hälsa och välfärd och utmärkelsen går i linje med Sahlgrenska Science Parks vision om en life science-region i världsklass.

Årets vinnare av Arvid Carlsson Award 2018 är 1928 Diagnostics med Kristina Lagerstedt och Susanne Staaf. 1928 Diagnostics har utvecklat en molnbaserad lösning för att diagnostisera och spåra antibiotikaresistenta bakterier och dom får priset för att de utvecklat teknik i arbetet mot ett av mänsklighetens största hot, antibiotikaresistens.

– Det är en sådan ära att få detta pris och det betyder jättemycket för oss. Det känns otroligt att få vara med i den här klubben med Cellink, sa Kristina Lagerstedt strax efter att priset delats ut på Wallenberg conferens center i Göteborg.

– Vi är i ett läge där vi har byggt ett starkt produktutvecklingsteam som har jobbat hårt med att skala upp produkten. Vi har nu mer analyser för fler bakterier och detta kommer vi att lansera i januari 2019. Vi också att satsa mer på vår kommersiella del av bolaget och det ligger framför oss nu att skala upp sälj och marknadsföring, berättade Susanne Staaf.

Förra årets vinnare var Cellink som fick priset för sin ambition att göra life science-branschen mer hållbar. Bolaget har utvecklats till en av Sveriges tillväxtraketer genom att medvetet satsa på att bygga rätt team och nå ut i världen.

Arvid Carlsson tilldelades nobelpriset i medicin år 2000 för sina "upptäckter rörande signalsubstanser i nervsystemet", och är grundare till A. Carlsson Research på Sahlgrenska Science Park i Göteborg. Han gick bort i somras, 95 år gammal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094