23948sdkhjf

Textila golv åter på tapeten

Textila golv har både kramare och motståndare. Experter i städ- och golvbranschen hävdar att textila golv binder dammet innan det dammsugs bort och därför är bättre än hårda golv där dammet flyger omkring. Astma- och Allergiförbundet är av en annan åsikt.

I ett pressmeddelande skriver nu Astma- och Allergiförbundet att användandet av textila golv kan kopplas till ökad risk för ohälsa i form av förvärrad astma, allergi och inflammatoriska processer i kroppen.

Enligt förbundet visar forskning att det förekommer mer damm och allergener i mattor jämfört med släta golv, vilket ger försämrad luftkvalitet och ökade besvär hos personer med astma och allergi.

Maritha Sedvallson, ordförande i Astma- och Allergiförbundet säger att de håller fast vid rekommendationen att undvika textila golv i barns miljöer, på arbetsplatser och offentliga miljöer där tillgängligheten för alla behöver vara god.

Textila golv kräver mer omfattande rengöring, något som i praktiken ofta försummas, bland annat för att det blir dyrare för den som köper städtjänsten, skriver förbundet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094