23948sdkhjf

Terränglastbil för B-körkort

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Terränglastbilen Unimog kan från och med i höst registreras som snabbgående traktor för B-körkort.

Mercedes-Benz klassiska terränglastbil Unimog kombinerar flera av lastbilens fördelar med traktorns. Med start i höst kan den registreras som snabbgående traktor för B-körkort, vilket betyder att den får köras utan speciella körkort eller YKB-bevis. Den får också dra släp och redskap enligt samma regler som en traktor.

– Den kan göra nästan allt som en traktor kan, och det mesta som en lastbil kan. Den enda nackdelen med traktorregistreringen är att maxfarten är 50 kilometer i timmen, säger Claes Fehling på den svenska generalagenten Swedmog.

Unimog UGE finns som snabbtraktor med totalvikt från 7,5 till 16 ton. Den är utrustad med Euro 6-motorer från 155 hk/650 Nm till 300 hk /1 200 Nm och fyrhjulsdrift som standard.

Transmissionen gör det möjligt att anpassa fordonet till olika typer av körning. Föraren kan välja mellan manuell växling, automatlåda och hydrostatisk drivning. Föraren kan vid behov även reglera däcktrycket från hytten.

Det som gör det terränggående fordonet speciellt är att det kan fås med trepunktslyft och kraftuttag både fram och bak, vilket gör den till en mycket användbar redskapsbärare. Samtidigt ingår ett tre meter långt tippflak med kapacitet att lasta sju ton i standardutrustningen.

Hytten ger plats för tre personer som bland annat kan räkna med att fjädring både fram och bak bidrar till ökad komfort. Lastavkännande broms och möjlighet att växla mellan höger- och vänsterstyrning är andra funktioner som inte minst underlättar det dagliga arbetet.Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Fortsatt ökad försäljning för Volvo CE

God efterfrågan på flertalet marknader gör att Volvo CE i hög grad medverkar till att Volvogruppen gör sitt hittills starkaste resultat för tredje kvartalet.

Premiär för lösning mot förpackningsindustrin

Wemo Automation AB visade nya Xpacker, på Fakuma.

El allt viktigare för NCC i Oslo

Minskade miljöutsläpp och sänkta driftkostnader är målet när NCC Infrastructure i Osloområdet nu fasar ut sina traditionella bilar – i fortsättningen är det eldrift som gäller.

Risk för brist på PA66 fram tills 2021

Situationen är komplicerad och kommer så förbli ett bra tag till. 

Recipharm lägger inte ner i Höganäs

Förra året meddelande bolaget att de bommar igen företagets anläggningar i Höganäs och Stockholm. Nu kommer nya besked.

Lyckat hållbarhetsinitiativ till Göteborg

Nyhetsbrev

3

Dubbdäcksforskare står på sig

Samtliga påståenden om felaktigheter tillbakavisas.

Ludo Gielen ny VD för Schoeller Allibert

Rekordsiffror för ballast

Ballastproduktionen ökade med tio miljoner ton 2017 och produktionen är nu uppe i en nivå som enligt SGU är den största på nästan 30 år.

Dags för ABB Ability Tour

Plus

Sill på bordet kräver avancerad process

För att vi ska få sill på bordet krävs en processindustri med doseringssystem för starkt koncentrerade, ibland farliga vätskorna, blandningskärl och system med säkerhetsventiler om högt tryck skulle uppstå i processen. Vi har besökt sillfabriken.

Norrlands Miljövård blev Årets städföretag

Årets städföretag är ett helt nyinstiftat pris som delas ut av Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet. Inspira, Norrlands Miljövård och HSB Städ hade nominerats till finalen som hölls den 18 oktober i samband med den av Almega arrangerade Stora städbranschdagen.

Verktyg för Smart Fabrik

Ny VD i Smurfit Kappa

Konferens om Physical Asset Management

Nästa vecka arrangeras en konferens om underhållets centrala roll för att öka värdet som de fysiska anläggningstillgångarna genererar.

Efter kaoset: Postnord släpper stort åtgärdspaket

Så ska logistikjätten klara Black friday-anstormningen.

Getinge säljer skadeståndshotat bolag

Det är största byggföretaget i Sverige

Det är små förändringar på tio i topplistan över Sveriges största byggföretag.

Tågaffär värd 6 miljader

Brittiska järnvägsaktören Go-Ahead Nordic har vunnit sitt första tågkontrakt i Norge – affärens värde uppskattas till 5,8 miljarder norska kronor eller 6,3 miljarder svenska kronor.

ABB Sverige bildar Digital Operations

Digital Operations är en ny ABB-funktion för utveckling och leverans av digitala projekt och tjänster från företagets samtliga fyra divisioner.

Rototilt skippar mineraloljan

Rototilt byter ut mineraloljan mot egenproducerad helsyntetisk olja, ett byte som ska maxa tiltrotatorernas livslängd hävdar företaget.

Världsrekord för Veidekke

Veidekke har flest VDC-certifierade medarbetare i världen och ser en tydlig koppling mellan VDC och en effektiv byggprocess.

Hon skrev bästa avhandlingen

Satsning på bussförarutbildning

Fler logopeder för bättre strokerehab

Snabbspår lyfter Hansa

Rusning efter Interrail-kort

Ny marknadschef

Hållbart för medvetna

Rättschef till E-hälsomyndigheten

Nya elbussar till Ale

Automatiserar i Lomma

Tiptapp överklagar

Global Handwashing Day 15 oktober

Koldioxid - så tungt väger resmålet

EU-förslag: 35 % återvunnet i plastflaskor

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165