23948sdkhjf

Skoogs fixar bränsle till gruvverksamhet

Lokal kännedom och flera tankställen avgjorde när Kaunis Iron valde bränsleleverantör.

Skoogs Bränsle har fått uppdraget att leverera drivmedel till Kaunis Irons gruva i Pajala, en affär värd cirka 100 miljoner kronor per år under de kommande tre åren.

Det här är vår enskilt största affär någonsin, säger Thomas Andersson, säljchef på Skoogs Bränsle.

Avgörande för valet var, enligt Kaunis Irons gruvchef Glenn Nilsson, Skoogs lokala närvaro, expertkunskap om drivmedelsanläggningar, bra täckning i norra Sverige och goda förutsättningar att klara logistiken på nordliga breddgrader.

Thomas Andersson lyfter också fram att företaget föreslog ett lite annorlunda upplägg som tilltalade Kaunis Iron.

– Bland annat kommer vi att bygga upp flera drivmedelsstationer på området för att minimera körsträckorna på plats. När det gäller en sådan här verksamhet kan man faktiskt spara väldigt många mil när man kan tanka på nära håll. Bra för både miljö och tillgänglighet.

I uppdraget ingår även leveranser av drivmedel till Kaunis Irons systerbolag Malmtransporter Norr som transporterar malmen från gruvan till Pitkäjärvi där omlastningen till tåg sker. Även LTH och Snells Entreprenad, som ska sköta malmhantering och krossning inom området, omfattas av avtalet. Utöver avtalet kommer Skoogs Bränsle också att leverera smörjmedel.

Valet av drivmedel är inte hugget i sten. Det kommer kontinuerligt att väljas i samarbete med kunden.

– Vi kommer att löpande övervaka vad som händer på marknaden för att alltid leverera det bästa alternativet med hänsyn taget till miljö och ekonomi, lovar Thomas Andersson.

Uppbyggnaden av drivmedelstationerna på gruvområdet är i slutfasen med ambitionen att de ska stå helt färdiga vid månadsskiftet september/oktober.

– Givetvis hoppas vi att de här tre första åren är inledningen på ett långvarigt samarbete, säger Thomas Andersson, som redan nu kan konstatera att det nya uppdraget betyder betydligt mer jobb för företagets transportörer och chaufförer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063