23948sdkhjf

Världens första vätgaståg rullar

Alstoms vätgaståg tas i passagerartrafik i Niedersachsen - trafikstarten ägde rum 16 september.

Det var en världspremiär som firades av Alstom, en av Europas största järnvägstillverkare, Ekonomi- och transportministern för Niedersachsen i Tyskland, det federala ministeriet för transport och transportmyndigheterna för Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) ochEisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser (EVB) i Bremervörde söndagen 16 september.

Inför gäster och media från Tyskland och utlandet rullade världens första vätgasdrivna bränslecellståg in på stationen. Coradia iLint, byggt av Alstom i Salzgitter i Tyskland, är utrustat med bränsleceller som omvandlar väte och syre till elektricitet, vilket tar bort utsläppen vid körning. Från och med 17 september kommer två vätgaståg att tas i kommersiell trafik enligt en fast tidtabell i delstaten Niedersachsen.

RT-Forum är på plats och provåker just nu med tåget. Det är som en vanligt tåg men tystare och naturligtvis inga emissioner alls. Vätgasen ska på sikt komma från vindkraft. Mer om detta kommer att publcieras på RT-Froum samt i Trafikforum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079