23948sdkhjf

Kraftservicedag samlade många

Ett 60-tal ABB-kunder, mestadels representanter från olika kraftbolag, samlades i Malmö på torsdagen när ABB arrangerade Kraftservicedagen.

Sex föreläsningar om transformatorunderhåll hölls under dagen på ABB:s kontor i närheten av Jägersro.

-Det här är ett pilottest för att se om det här sättet att mötas är något som våra kunder uppskattar, förklarar Niklas Lindblom, M&S Service manager på ABB:s elproduktssida.

Liknande kraftservicedagar kommer att hållas på tre olika norrländska orter i början av oktober. Skillnaden mellan dessa dagar och ABB Ability Tour är att det sistnämnda är mer framtidsorienterat, där ABB fokuserar på vad som kan väntas den närmaste framtiden.

-Det pågår en väldigt snabb utveckling nu, konstaterar Niklas Lindblom.

Den snabba utvecklingen var också något som diskuterades mycket under föreläsningspauserna och under lunchen.

Den exponentiella utvecklingen av förnybara energikällor som vindkraft och solenergi och att fler och fler kunder blir prosumers, alltså att de producerar sin egen elenergi där de vill mata ut eventuellt överskott på det allmänna nätet, ställer energibolagens traditionella affärsidé på huvudet.

Den som inte inser hur omvälvande den här förändringen är lär få det tufft framöver.

Från scenen presenterade en rad föreläsare från ABB vad de kan erbjuda för produkter och tjänster som gör livet lite lättare för kraftbolagen. I publiken satt också en del konsulter för att lära sig mer om det allra nyaste inom transformatorunderhåll.

U&D, som var på plats, återkommer med en artikel om Kraftservicedagen i ett kommande nummer av tidningen i höst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344