23948sdkhjf

Branschkändis ny vd på S&H

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Jonas Jaenecke kunde inte vara borta från entreprenadmaskinbranschen, ens i två år. Nu står det klart att Delvators förre vd tar över vd-stolen i Söderberg & Haak.

I november 2016 lämnade Jonas Jaenecke Hitachis svenska generalagent Delvator, efter fem år som vd, och tog i stället över rollen som vd för Ikaros Cleantech. Men suget efter entreprenadmaskinerna blev snart för starkt och nu står det klart att han efterträder Hasse Ripa som vd på Söderberg & Haak.

– Jag gläder mig åt att återvända till entreprenadmaskinbranschen och utveckla mitt kunnande även om lantbrukets maskiner. Söderberg & Haak är ett anrikt företag med en stark ägare som vill stärka sin marknadsposition ytterligare. Mitt mål är att förvalta och utveckla den styrka som Hasse Ripa och hans team byggt upp under lång tid, säger Jonas Jaenecke, 51 år och bosatt i Malmö.

Han kommer till ett företag som befinner sig i en lika intressant som spännande utvecklingsfas. Söderberg & Haak Maskin är sedan många år en av Sveriges största leverantörer av lantbruksmaskiner med varumärken som Deutz-Fahr, Amazone, Krone, Dal-Bo och Geringhoff. Kring årsskiftet 2009-2010 kompletterades verksamheten med maskiner från JCB, ett samarbete som avbröts några år senare. För drygt två år sedan övertog företaget den svenska generalagenturen för Komatsu, världens näst största tillverkare av entreprenadmaskiner.

Sedan dess har utvecklingen på entreprenadmaskinsidan vuxit i en rasande takt och närmar sig nu, enligt företagsledningen, halva omsättningen. Därmed har Komatsu på kort tid blivit det dominerande varumärket i produktpaletten.

Sedan 2015 har Hasse Ripa stått i spetsen för en omorganisation som bland annat innebär att det svenska nätverket av egenägda återförsäljare återställts och förstärkts. I dag ingår 22 egna anläggningar och en arbetsstyrka på nästan 300 personer.

När företagsledningen nu tar in företaget i nästa fas som innebär anpassning och finslipning av organisationen är anledningen inte minst den snabbt växande entreprenadverksamheten. Rekryteringen av Jonas Jaenecke, med sin erfarenhet från branschen ligger därmed nära till hands.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

Bäst i landet på avfallshantering

Nöjda kunder och bra miljövärden för förnybara drivmedel och matavfallsinsamling avgjorde när landets bästa bästa kommun på avfallshantering utsågs igår.

Peab bygger naturnära

Ett helt nytt bostadsområde ska byggas i Sollentuna.

Liten rigg med stor räckvidd

Sandviks nya topphammarrigg får plats på en släpvagn, enligt företaget tar aggregatet sig fram nästan överallt och den ska passa för både anläggningsjobb, tunneldrivning och stenindustrin.

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Nyhetsbrev

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Risk för brittisk stålkollaps

Busskuren som renar luften

Avancerad pålning för Sveriges första AC Marriott-hotel

Ibland är det trångt på riktigt – järnvägen dundrar förbi bara några meter från bygget och hela tomten går åt när Constrera bygger hotell tillsammans med Vi Invest i Solna.

Rottneros massa nu fossilfri

Klarsignal för nya E10

Peab asfalterar i Olofström

Klockan tickar för Bergnäsbron

Hon blir Wästbyggs nya Stockholmschef

Ny säckfabrik invigdes av näringsministern

Avfall Sverige avbryter samarbete kring förpackningar

Avfall Sveriges styrelse har beslutat att tills vidare avbryta arbetet med den samverkansplattform som skapats med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Samarbete ska minska matsvinn i livsmedelsbranschen

Nya krafter i Svenska Förpackningsgillet

1

Hon ska leda PE:s satsning på infrastruktur

PACK POINT NORDIC av stapeln – Konferensen i bilder

ÅI till Holmen: Låt oss inte sprida fake news

Holmen skapar förvirring kring klimat- och miljönyttan med återvunnet papper.

Fokus på rugby för Polarcool

Ny strategi att behandla tuberkulos

DSM gör förvärv

Växjö nästa för Hydroscand

Coromatic får ny ägare

Uppländskt uppdrag för Peab

De två bolagen går samman

Nytt bostadsområde byggs i Ale kommun

Ledare: Vårbudget utan svar

1

Stora bostadsbyggen på Slakthusområdet

Förändringar i producentansvaret riskerar snedvrida konkurrensen

SIS får nytt namn och utseende

Ny hållbarhetschef på Svevia

Vill ha mer tid att täcka deponi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164