23948sdkhjf

Branschkändis ny vd på S&H

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Jonas Jaenecke kunde inte vara borta från entreprenadmaskinbranschen, ens i två år. Nu står det klart att Delvators förre vd tar över vd-stolen i Söderberg & Haak.

I november 2016 lämnade Jonas Jaenecke Hitachis svenska generalagent Delvator, efter fem år som vd, och tog i stället över rollen som vd för Ikaros Cleantech. Men suget efter entreprenadmaskinerna blev snart för starkt och nu står det klart att han efterträder Hasse Ripa som vd på Söderberg & Haak.

– Jag gläder mig åt att återvända till entreprenadmaskinbranschen och utveckla mitt kunnande även om lantbrukets maskiner. Söderberg & Haak är ett anrikt företag med en stark ägare som vill stärka sin marknadsposition ytterligare. Mitt mål är att förvalta och utveckla den styrka som Hasse Ripa och hans team byggt upp under lång tid, säger Jonas Jaenecke, 51 år och bosatt i Malmö.

Han kommer till ett företag som befinner sig i en lika intressant som spännande utvecklingsfas. Söderberg & Haak Maskin är sedan många år en av Sveriges största leverantörer av lantbruksmaskiner med varumärken som Deutz-Fahr, Amazone, Krone, Dal-Bo och Geringhoff. Kring årsskiftet 2009-2010 kompletterades verksamheten med maskiner från JCB, ett samarbete som avbröts några år senare. För drygt två år sedan övertog företaget den svenska generalagenturen för Komatsu, världens näst största tillverkare av entreprenadmaskiner.

Sedan dess har utvecklingen på entreprenadmaskinsidan vuxit i en rasande takt och närmar sig nu, enligt företagsledningen, halva omsättningen. Därmed har Komatsu på kort tid blivit det dominerande varumärket i produktpaletten.

Sedan 2015 har Hasse Ripa stått i spetsen för en omorganisation som bland annat innebär att det svenska nätverket av egenägda återförsäljare återställts och förstärkts. I dag ingår 22 egna anläggningar och en arbetsstyrka på nästan 300 personer.

När företagsledningen nu tar in företaget i nästa fas som innebär anpassning och finslipning av organisationen är anledningen inte minst den snabbt växande entreprenadverksamheten. Rekryteringen av Jonas Jaenecke, med sin erfarenhet från branschen ligger därmed nära till hands.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Han skrev bästa avhandlingen

Nu står Sverige och Norge för dörren

Kinas näst största på formsprutningsmaskiner.

VPK förvärvar Corenso

Minskad risk för alzheimer hos kulturellt aktiva

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Fler går över till returpall

Nyhetsbrev

De ska sköta de statliga vägarna i Arvidsjaur

Fosterdiagnoser ökar markant

Utvecklar ny sorts sensor

Tribologiforskare vid Luleå tekniska universitet utvecklar en sensor som kan bli självförsörjande på el.

Pant på festivalen

Rekordsiffror för Svevia

Rörelseresultat, omsättning, orderingång och orderstock hamnade på rekordnivåer för Svevia under 2018. Men fortfarande återstår en del att göra, bland annat visar anläggningsdivisionen fortsatt förlust.

De ska säkra antibiotikan vid kris

”Riskerar att bli kännbart för många företag”

Vikande lönsamhet när kemiindustrin förbereder för hård Brexit. IKEM:s chefsekonom Carl Eckerdal varnar.

Ny plattform för automatiserad palltransport

Förvärvar franska Synova

Rådström till Scaniatoppen

Svagare än väntat för Recipharm

Ny mötesplats för livsmedelsindustrin

Intelligent handske

Illegal sopdumpning bekämpas med oväntad teknik

Möjligt att minimera avbrottens påverkan i industrin

Hur påverkas monteringspersonal inom tillverkningsindustrin av avbrott i datorbaserade informationssystem? Varför påverkar vissa avbrott som de gör? Hur kan vi skapa strategier för att hantera dem?

Tryckluftsprocess lagrar förnybar energi

Ascelia börsnoteras – Stor vd-intervju

Läkemedelsbolaget går direkt in på Nasdaqs huvudlista och blir första bolag att noteras i år. Läs intervjun med bolagets vd Magnus Corfitzen med anledning av noteringen.

Abbott och Novo Nordisk i diabetessamarbete

Krav för biobanker standardiseras

Ny svensk cykelkedjesatsning

Flybmi i konkurs

Plastföretag i konkurs

Stopp för kontanter på grund av rån

AstraZeneca slår förväntningarna

Tvärstopp för Odd Molly

Peab bygger i Falkenberg

Nyupptäckt sjukdom viktigt för diabetiker

NCC tryggar i Kalmar

Framgång för Gasporox

Ny USA-topp i Recipharm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137