23948sdkhjf

Branschkändis ny vd på S&H

Jonas Jaenecke kunde inte vara borta från entreprenadmaskinbranschen, ens i två år. Nu står det klart att Delvators förre vd tar över vd-stolen i Söderberg & Haak.

I november 2016 lämnade Jonas Jaenecke Hitachis svenska generalagent Delvator, efter fem år som vd, och tog i stället över rollen som vd för Ikaros Cleantech. Men suget efter entreprenadmaskinerna blev snart för starkt och nu står det klart att han efterträder Hasse Ripa som vd på Söderberg & Haak.

– Jag gläder mig åt att återvända till entreprenadmaskinbranschen och utveckla mitt kunnande även om lantbrukets maskiner. Söderberg & Haak är ett anrikt företag med en stark ägare som vill stärka sin marknadsposition ytterligare. Mitt mål är att förvalta och utveckla den styrka som Hasse Ripa och hans team byggt upp under lång tid, säger Jonas Jaenecke, 51 år och bosatt i Malmö.

Han kommer till ett företag som befinner sig i en lika intressant som spännande utvecklingsfas. Söderberg & Haak Maskin är sedan många år en av Sveriges största leverantörer av lantbruksmaskiner med varumärken som Deutz-Fahr, Amazone, Krone, Dal-Bo och Geringhoff. Kring årsskiftet 2009-2010 kompletterades verksamheten med maskiner från JCB, ett samarbete som avbröts några år senare. För drygt två år sedan övertog företaget den svenska generalagenturen för Komatsu, världens näst största tillverkare av entreprenadmaskiner.

Sedan dess har utvecklingen på entreprenadmaskinsidan vuxit i en rasande takt och närmar sig nu, enligt företagsledningen, halva omsättningen. Därmed har Komatsu på kort tid blivit det dominerande varumärket i produktpaletten.

Sedan 2015 har Hasse Ripa stått i spetsen för en omorganisation som bland annat innebär att det svenska nätverket av egenägda återförsäljare återställts och förstärkts. I dag ingår 22 egna anläggningar och en arbetsstyrka på nästan 300 personer.

När företagsledningen nu tar in företaget i nästa fas som innebär anpassning och finslipning av organisationen är anledningen inte minst den snabbt växande entreprenadverksamheten. Rekryteringen av Jonas Jaenecke, med sin erfarenhet från branschen ligger därmed nära till hands.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079