23948sdkhjf

Kolla in programmet för Drop In-seminarierna!

Clean & Facility-mässan bjuder som alltid på ett digert utbud av intressanta och kostnadsfria miniseminarier i den så kallade Drop In-hörnan. Här presenterar vi två av dem.

Klockan 09:30 den 2 oktober, mässans första dag, intar de välkända profilerna Kalle Henriksson och Christian Dolk från utbildningsföretaget Borago Drop In-seminariernas scen. 

Under rubriken Städakademin – professionell kunskapsträning talar de om hur arbetsmerknaden utvecklas med bland annat större mångfald, högre personalomsättning och digitalisering.

• Arbetsmarknadens trender – Därför är kompetensförsörjning en strategisk fråga.

• Så används Städakademin, praktiska exempel från befintliga abonnenter. Städakademin i morgon.

___

Klockan 10.30 är det dags för forskaren Karin Lovén från Lunds Tekniska Högskola att berätta om hur städsprayrer påverkar lokalvårdare. Ett forskningsprojekt hon arbetat med i flera år.

Flera professionellt arbetande lokalvårdare har deltagit i projektet och städat med spraykem instängda i en sluten testkammare inredd som ett badrum. I nr 1/2017 hade tidningen Rent ett spännande reportage från testlaboratoriet i Lund. I det kunde läsaren följa med i hur det gick till i testkammaren och höra vad två av de deltagande lokalvårdarna upplevde. 

Nu har forskarna fått fram ett resultat och det ska Karin Lovén berätta om under rubriken Vad händer i luften när du använder städspray och hur påverkas du? 

• Partiklar och gaser som bildas i luften vid användning av städspray.

• Påverkan på andningsvägar och ögon för den som använder städspray.

• Fysisk kroppsbelastning vid sprayanvändning.

Titta igenom programmet för seminarierna och välj vilka du vill delta i. Ofta drar seminarierna så mycket folk att alla sittplatserna går åt, så om du inte vill stå kan det vara bra att vara ute i god tid.

Du behöver inte anmäla dig till seminarierna, det är bara att gå dit. Däremot bör du förhandsregistrera dig till själva mässan och skriva ut din kostnadsfria biljett. Registrera dig gör du på cleanmassan.se. Genom att registrera dig i förväg slipper du köa vid incheckningsdisken när du kommer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094