23948sdkhjf

Edgelösningar för smarta applikationer

Under IT-mässan CeBit 2018 presenterade Rittal en rad edgelösningar.

Redan 2019 kan, enligt vissa bedömare, Edgesystem komma att bearbeta och analysera 40 procent av den data som genereras av sakernas internet, IoT. Enligt andra uppskattningar kommer cirka 60 procent av molnservrarna att vara lokaliserade i Edge-datacenter år 2025.

Rittal, som en leverantör av modulära IT-infrastrukturlösningar, presenterar nu en rad Edgelösningar för områden som Smart Industry, Smart Mobility, Smart Healthcare och Smart Finance.

Dessa representerar Rittals svar på den digitala omvandlingen av näringslivet och samhället som helhet - inom hälso- och sjukvård, detaljhandel, offentlig sektor och olika aspekter av stadsinfrastruktur.

- Digitalisering driver olika utmaningar inom alla branscher. Våra Edgelösningar hjälper företag att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt realisera skräddarsydda IT-infrastrukturer, förklarar Andreas Keiger, vd för Rittals globala affärsenhet för IT-infrastruktur.

Inom Smart Industry verkar Rittal med sina partner ABB och HPE, med fokus på digital transformation i industriella miljöer. Här handlar det om att erbjuda högkvalitativa och högt IP-klassade datacenter - inom eller utanför produktionen - när lokala IT-resurser krävs för att utveckla den smarta fabriken.

Smart Mobility handlar om säker, pålitlig och framför allt snabb bearbetning av stora mängder data för intelligent teknik som självkörande fordon och trafikledningssystem. Rittals svar är att lokalisera IT-resurser så nära datakällan som möjligt.

Inom "Smart Healthcare" handlar det om att möta de utmaningar som digitaliseringen innebär för sjukvården, exempelvis hur känslig patientinformation kan skyddas med hjälp av IT-infrastruktur med hög tillgänglighet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078