23948sdkhjf

1,3 miljarders investering invigd

Det är just nu en av Europas största och mest effektiva MG-pappersmaskiner. Bakom satsningen står BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs har invigt sin nya MG-pappersmaskin på Skärblacka produktionsanläggning utanför Norrköping.

Investeringen på cirka 1,3 miljarder kronor innefattar en uppgraderad befintlig pappersmaskin och en för bruket ny maskin för maskinglättat kraftpapper (MG-papper). Satsningen är en del i BillerudKorsnäs satsning på att skapa ett världsledande MG-center i Skärblacka. Investeringe förbättrar nu BillerudKorsnäs produktmix, lägger grunden för en bredare produktportfölj med högre förädlingsvärde och visar att företaget förstärker sin ledande position som global leverantör av kraftpapper för förpackningsändamål.

– Det är med stor glädje och stolthet vi nu har invigt en av Europas största och mest effektiva MG-maskiner. Vi har nu lagt en stabil grund för vidare utveckling av vår produktmix och vårt erbjudande, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef BillerudKorsnäs.

Användningsområdena för maskinglättat kraftpapper är allt ifrån konsumentvaror till industriprodukter, som exempelvis fettresistenta papper för konsumentpåsar och snabbmatsmarknaden, barriärpapper för mejeriprodukter till exempel smörförpackningar och papper för försegling av medicinska engångsartiklar.

Produktionskapaciteten blir nu 460 000 ton per år, varav 180 000 ton MG-papper, vilket gör bruket till den största anläggningen för maskinglättat kraftpapper i Europa. Cirka 740 personer är anställda men en utökning med drygt 50 medarbetare under 2018 kommer att krävas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094