23948sdkhjf

Volvo CE inviger nya högkvarteret

Närmare samarbete med resten av koncernen är en fördel när Volvo CE lämnar Bryssel för Göteborg.

Ända sedan 1980-talet har Volvo Construction Equipment haft sitt huvudkontor i Bryssel, men sedan dess har världen förändrats och 3 september var det högtidlig invigning av det nya huvudkontoret i Göteborg.

I fortsättningen är det Campus Lundby som gäller, där företaget hamnar i samma byggnad som Volvo Buses och Volvo Penta och i nära anslutning till Volvogruppens huvudkontor.

1927 rullade den första Volvon ut från fabriken i Lundby. På samma plats genomförs nu det som Volvo kallar den största satsningen i företagets historia. På en yta, större än 50 fotbollsplaner etableras ett globalt utvecklingscentrum med förhoppningen att det ska ge konkurrensfördelar vid utvecklingen av framtidens transportlösningar. Bedömningen är att runt 10 000 medarbetare i Volvo ska jobba här i framtiden.

Redan i dag representeras ungefär 60 länder bland de anställda. Det innebär en ofantlig erfarenhets- och kunskapsbank som bildar en smältdegel för utbyte och utveckling som lovar gott inför framtiden, och därmed är en väsentlig andel till att företagsledningarna för de olika företagen i koncernen nu samlas på ett och samma ställe. Det går heller inte att bortse från att några av koncernes största etableringar för tillverkning och teknikutveckling finns på den svenska hemmamarknaden.

På Volvo CE har vi alltid samarbetat med de andra delarna i Volvo-gruppen, med vårt nya huvudkontor blir det ännu lättare att hitta och utveckla nya samarbeten. Campus Lundby har fört oss samman och stärkt våra arbetsmässiga relationer på ett sätt som också kommer att gagna våra kunder, säger VCE:s vd Melker Jernberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078