23948sdkhjf

Handlarna upplever minskad brottslighet runt "Plattan"

Framgångsrik citysatsning.

City i samverkans målsättningen är en vacker, trygg, attraktiv och händelserik citykärna i Stockholm, öppen för alla. Sergels torg som dagligen besöks av cirka 100 000 personer har varit av högsta prio för organisationen, som har många handlare som medlemmar. 

Under sommaren har City i Samverkan därför, tillsammans med Norrmalms Stadsdelsförvaltning, Polisen och stadens olika förvaltningar, öppnat ett Trygghetskontor på Sergels torg och genomfört riktade insatser på det (ö)kända torget. 

Enligt medlemsorganisationens vd Per Eriksson har satsningen burit frukt. 

–  Med Trygghetskontoret i direkt anslutning till Plattan har vi arbetat utifrån en gemensam lägesbild med fokus på social prevention, polisiära insatser, daglig närvaro och städning – för att ta hand om platsen som om den vore vårt gemensamma vardagsrum, säger han i ett pressmeddelande. 

Till exempel arbetar två städare dedikerat med att hålla Sergels torg rent och välstädat, områdespolisen, uppsökande socialsekreterare och ordningsvakter gör lägeskontroll och planerar arbetet tillsammans och tillfälliga möbleringar har ställts ut för att bidra till en attraktivare mötesplats. Dessutom har City i Samverkan en platsansvarig som håller ihop och samordnar arbetet.

 Butiker och övriga verksamheter på Sergels torg upplever att brottsligheten har minskat och tryggheten har ökat, säger Per Eriksson. 

City i Samverkan
En icke vinstdrivande medlemsorganisation. Medlemmar är Stockholm stad, fastighetsägare, handeln, SL och Polisen samt enskilda företag och organisationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109