23948sdkhjf

Spårväg City - nu till T-Centralen

3 september når Spårväg City ända fram till T-Centralen i Stockholms innerstad - Därmed kan resenärerna byta mellan spårväg, tunnelbana eller tåg på ett smidigt vis.

Med start 3 september går det att resa direkt mellan T-Centralen och Waldemarsudde på Djurgården med spårvagnen. Förlängningen av Spårväg City ger bättre koppling till tunnelbana, pendeltåg, buss och fjärrtåg.

Det är roligt att kunna erbjuda resenärerna enklare och smidigare byten vid T-Centralen, några månader tidigare än planerat och inom budget. De senaste åren har vi tillgänglighetsanpassat hållplatserna längs med linjen och det här blir ytterligare en förbättring för spårvägen, som redan har många fördelar som hög kapacitet och god komfort, säger trafikförvaltningens chef och SL:s vd Caroline Ottosson.

Den nya hållplatsen T-Centralen (på Klarabergsgatan) blir ny start- och sluthållplats för Spårväg City mot Djurgården. Premiärturen på den förlängda sträckan går från T-Centralen klockan 11.30 på måndag. Innan dess går tågen som vanligt mellan Kungsträdgården och Waldemarsudde. En invigningsceremoni sker i samband med trafikstarten.

Bygget av Spårväg City var redan från början tänkt att gå hela vägen till T-Centralen och vidare ut på Kungsholmen. Men för att kunna köra vidare från Hamngatan krävdes att hela Sergels torg fick byggas om och förstärkas - När Sergels torg byggdes trodde alla att spårvagnar hörde till det förflutna och därför byggdes den endast för bussar och bilar.

Spårväg City skulle också knyta an till Lidingöbanan som nu har sin slutstation i Ropsten. Om och när den länken blir bygd så innebär det att alla spårfordon i innerstaden kan få tillgång till den gigantiska spårvagnsdepån ute vid Larsberg på Lidingö. Men i dagsläget är inget bestämt om någon förlängning av Spårväg City och det lär dröja länge innan ett sådant projekt realiseras - om det alls blir något av med det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329