23948sdkhjf

Ny rektor till Blekinge

Regeringen har utsett Mats Viberg som rektor vid Blekinge tekniska högskola.

Som ny rektor vid Blekinge tekniska högskolan, BTH, blir professor Mats Viberg. Han är professor i signalbehandling vid Chalmers tekniska högskola där han för närvarande är prefekt för institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik.

– Mats Viberg har omfattande erfarenhet av ledarskap inom akademin, med fokus på förändringsarbete och ökad jämställdhet. Mats Viberg är lämpad att fortsätta Anders Hederstiernas framgångsrika arbete – att tillsammans med lärosätets studenter och medarbetare leda BTH in i framtiden under de närmaste sex åren. Framtiden ställer krav på fortsatt förnyelse, internt ledarskap och samarbete med det omgivande samhället, säger Peter Örn, BTH:s styrelseordförande.

Anställningen som rektor vid Blekinge tekniska högskola gäller från och med den 1 september 2018 till och med den 31 augusti 2024.

Vid lärosätet bedrivs bland annat forskningsprojektet NEAR - Nationell e-infrastruktur för forskning om åldrande i Sverige. Högskolan driver även ett delprojekt i det nationella forskningsprojektet SAAS om tillväxt- och åldersbedömning med hjälp av magnetkameraundersökning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093