23948sdkhjf

Tvättar Stockholms tunnlar

Uppdraget att tvätta och underhålla tunnlar inom Stockholms stad kommer under de närmaste tre åren att utföras av Svevia.

Avtalet omfattar tvättning, renhållning och löpande underhåll av tunnelmiljöerna.

Uppdraget kräver särskilda arbetsfordon med specialutvecklad utrustning som robotarmar med spolfunktioner och en lastbil som fungerar som en gigantisk våtdammsugare och som suger upp vatten och smuts från vägbanan inne i tunnlarna.

– Svevia har haft uppdraget för tunneltvätt åt Stockholms stad sedan 2012. Något som gett oss stor rutin och erfarna medarbetare med en helt unik spetskompetens på att köra de specialbyggda fordonen, men också på hur uppdraget bäst kan utföras, säger Kristoffer Hägvall, platschef för Svevias tunneltvätt i Stockholm.

Störst nedsmutsning i tunnlarna sker vintertid med snö, slask och dubbdäck som river upp smuts och partiklar. Svevia som även sköter om Trafikverkets kontrakt för tunneltvätt tar årligen ut cirka tusen ton smuts ur Stockholms tunnlar.

– Vi har under åren gjort stora investeringar för att utveckla arbetsmaskinerna och har tillsammans med Stockholms stad och Trafikverket arbetat fram bra rutiner kring avstängningarna av tunnlarna i samband med att vi tvättar.

Kontraktet med Stockholms stad gäller från och med 2018, sträcker sig över 3 år med möjlighet till 2+2 års option och är värt cirka 14 miljoner kronor exklusive option.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079