23948sdkhjf

Fyra döda i finsk bussolycka

En svår bussolycka inträffade i den östfinska staden Kuopio eftermiddagen 24 augusti - Minst fyra personer miste livet när bussen körde av en vägbro och ner på ett järnvägsspår.

Enligt uppgifter från finska polisen ska olycksbussen ha haft ett 20-tal passagerare. Minst fyra av dem har avlidit och ett ännu okänt antal är skadade, några svårt skadade. 

Bussen körde med hög fart upp på en avfart från den motorväg som går runt norra delen av staden, krockade med flera personbilar för att sedan köra upp på snett ut på en viadukt, rakt genom broräcket och störta ner mot järnvägsspåren. 

Passagerarna var finländska pensionärer bosatta i norra Sverige som var på turistresa i mellersta Finland. Vad som orsakat olyckat är ännu okänt. Polisen misstänkte inledningsvis något tekniskt fel på bussen efter de vittnesuppgifter som initialt framkommit om hur olyckan gick till.

Bussföraren uppgav att bromsarna inte fungerat, vilket i viss mån motsägs av de bromsspår bussen lämnat efter sig på olycksplatsen (se bild från denna). Samtidigt har några av passagerarna i oycksbussen uppgivit att bussen höll mycket hög hastighet, kanske 100 km/h som är det högst tillåtna hastigheten på den motorväg som bussen körde av ifrån. Men väl uppe på avfarten svänger vägen tvärt och höger eller vänster, där är hastighetsbegränsningen 60 km/h.

RT-Forum kommer att rapprtera mer om olyckan i Kuopio när redaktionen får mer information om den.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094