23948sdkhjf

Vilken krog är bäst på viltmat? – nominera kandidater nu

| Av Lisbeth Rauden | RS & FastFood | Tipsa redaktionen

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets bästa viltmatskock ska utses i höst.

Syftet med tävlingen Årets viltmatsrestaurang är att uppmuntra restauranger och krögare att satsa på vilt. Priset tilldelas den restaurang i Sverige som på bästa sätt använder viltkött för lönsamhet och utveckling i sin verksamhet. De restauranger som nomineras kommer juryn att bedöma efter följande uppfyllda tre kriterier: hur man använder och presenterar råvaran svenskt viltkött samt ett recept med viltkött som huvudingrediens.

För läsare som tycker sig känna igen arrangemanget så beror det på att tävlingen tidigare genomfördes åren 2010-2013.

Första gången priset delades ut fick Fäviken Magasinet utmärkelsen. Året efter gick utmärkelsen till Skebo Herrgård. Nu kommer tävlingen tillbaka i förändrad form. Den ena nyheten är att vem som helst kan nominera restauranger som satsat på viltkött på ett föredömligt sätt, den andra nyheten är att Årets bästa viltmatskock också ska utses.

Bland alla nominerade restaurangers recept kommer juryn att välja ut de två som faller dem bäst i smaken. Dessa rätter ska tillagas av respektive restaurang/kock vid en tävling på Eriksberg Hotel & Nature Reserve i Blekinge, som är en av arrangörerna. Segraren vinner titeln Årets viltkock och en weekend på Eriksberg med upplevelse och gästspel.

I år är vildsvinskött råvaran på menyn. Detta för att vildsvinsstammarna växer, det finns allt mer vildsvinskött på marknaden och då måste konsumtionen av vildsvinskött öka.

– Det finns ett stort intresse för matlagning och sunda råvaror, där är viltköttet helt rätt. Tyvärr tvekar många när det gäller vildsvinskött, vilket vi vill ändra på, säger Rolf Salomonsson, ansvarig för tävlingen från Svenska Viltmatakademin.

I juryn för Årets viltmatsrestaurang och Årets bästa viltkock sitter Gert Klötzke, vinnare av Årets kock, ledamot i Svenska Viltmatakademin och mångårig ledare för Svenska kocklandslaget. Juryn består även av Fredrik Eriksson, också han vinnare av Årets kock, samt representanter från Eriksberg Hotel & Nature Reserve och samt R&S chefredaktör Lisbeth Rauden.

Kort om Svenska Viltmatakademin: Består av 20 ledamöter med det gemensamma målet att öka kunskapen och användandet av viltkött. Som en del i det delar de ut Årets viltmatsrestaurang och Årets bästa viltkock.

Arrangör är Svenska Viltmatakademin tillsammans med Eriksberg Hotel & Nature Reserve, Restauranggrossisten Mårdskog och Lindqvist samt branschtidningen R&S. Svenska Jägareförbundet stöder också utmärkelsen och uppmanar alla som vill att nominera till Årets viltmatsrestaurang.

Maila ditt förslag före den 7 oktober till viltmatrestaurang2018@viltmatakademin.se.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

WSP ger teknikstöd för norska tåg

Med byggterapi som morot

En vuxenutbildning paketerad som byggterapi och nära samarbete med bland annat Skanska och NCC ska få fler att öppna ögonen för arbete i byggsektorn.

Dags för nya regnummer

Otillräcklig kunskap om friktion på cykelbanor

Detaljhandelskoncern köper delar av BR

Nettos ägare köper BR:s lager och rättigheterna till varumärket i Danmark.

Nyhetsbrev

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Vindkraftsuppdrag i Värmland

Veidekke får ett uppdrag på 182 miljoner kronor.

Positiva resultat från Isofol

Globalt initiativ för minskat plastavfall

Hela plastvarukedjan i kraftfullt samarbete.

Funktion som mål i upphandling

KraussMaffei nu noterat på Shanghaibörsen

-Vi har nu möjlighet att driva vår tillväxt ännu snabbare och bättre, säger Frank Stieler, vd för KraussMaffei Group.

Ny teknik för vägunderhåll

NSR fick kungligt besök

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Tetra Pak först med fyrfärgs digitaltryck

Avföringsrester gissel för antibiotikaresistens

Volvo satsar helhjärtat på el i sina kompaktmaskiner

Volvo CE lovar en bred lansering av eldrivna kompaktmaskiner under år 2020.

Insamlingsinitiativ sprider sig

Få vill äta nyttigare trots att vi blir fetare

Äntligen klartecken för bro över Skurusundet

Efter flera års försening kunde kontrakt nyligen tecknas med entreprenör för byggandet av den nya Skurubron.

Sårläkningsbolaget går mot klinik

Klaravik passerar miljarden

Efter en tillväxt på mer än 50 procent passerade Klaravik en omsättning på en miljard kronor på sina auktioner under 2018.

Väganalys i hög fart

Enbart i Sverige mäts cirka 80 000 kilometer väg varje år. Nu presenteras teknik som gör informationsinsamlingen betydligt snabbare.

Kartläggning delas i öppen databas

Ny teknik för diabetiker

Ny affärsområdeschef på Veidekke Anläggning

”Uber skattefuskar”

Minskat intresse för italiensk utrustning

Misstänkt smittspridning kom inte från gruva

Lucka 22 - titta här

Sulapac i avtal med Chanel

Industrin klarar inte kundernas krav på drifttid

Lucka 20 - vem där?

Fortsatt optimism inom industrin

Lucka 18 - öppna och se

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.092