23948sdkhjf

Anrik verkstad räddas

Nova Industri AB tar över Berglunds Rostfria AB i Boden

Det nya bolaget Nya Berglunds väljer att satsa i Boden och tar över maskiner, lager och så många som möjligt ur personalen från Berglunds Rostfria AB.

– För oss är det här en offensiv satsning med tillväxt i Boden, säger Peter Nilsson Sandlund, delägare i Nova Industri.

Berglunds Rostfria har funnits i Boden sedan mitten av 1960-talet men begärdes i konkurs tidigare i år. Personalen ska nu erbjudas jobb på Nya Berglunds.

– Vi blir ett mycket starkt bolag med erfarna och drivna medarbetare som besitter unik spetskompetens. Det gör oss till den marknadsledande mekaniska verkstaden i Norrbotten, säger Peter Nilsson Sandlund.

Nova Industri vill bibehålla kompetens i länet och underlätta för lokala företag och industrier att bedriva konkurrenskraftig verksamhet på en internationell marknad. Det nya bolaget kommer att fortsätta producera reservdelar och produktionsutrustningar till industrin och företag i regionen via en komplett maskinpark.

Bodens kommuns nybildade fastighetsbolag Bodens Näringsfastigheter går in som fastighetsägare.

– Det känns bra att vi från kommunens sida förvärvar denna fastighet för att rädda ett antal arbetstillfällen i Boden, säger Inge Andersson, ordförande i Bodens Utveckling AB, som varit en viktig pusselbit i att affären gått i hamn.

För Bodens Näringsfastigheter blir det här en av de första fastighetsaffärerna och ses som en viktig strategisk investering.

– Genom den här fastighetsaffären blir det möjligt för en viktig verksamhet att leva kvar i Boden. Att Berglunds Rostfria gick i konkurs var sorgligt och olyckligt. Därför känns det bra att vi har möjlighet att vara en del av lösningen, säger Mats Berg, kommunchef, Bodens kommun. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11