23948sdkhjf

Wargön Innovations test- och demoanläggning invigd

Nästan på dagen ett år efter att första spadtaget togs är nu Wargön Innovations test- och demoanläggning invigd.

Närmare 100 besökare kom för att se den nya byggnaden där framtidens hållbara material kan utvecklas. En av de inbjudna gästerna, som också invigningstalade, var infrastrukturminister Tomas Eneroth. Han är mycket positiv till satsningen.

– Det här är en verksamhet som kan bli Sveriges nästa industriella revolution. Vem vet, om tio, femton år kanske detta är det stora industriklustret efter fordonsindustrin, sa han bland annat.

Wargön Innovations test- och demoanläggning har ytor för produktion, labb, produktvisningar och kontor och är central för Wargön Innovations satsning på att möjliggöra produktion av framtidens material. Redan idag pågår flera projekt som kommer att ta plats i de nya lokalerna. Bland annat kring produkter inom sjukvård och jordbruk. Inom det nystartade projektet WargoTex kommer man driva utveckling av storskaliga system och sorteringsteknologier för återbruk och återvinning av uttjänta textilier.

– Samhället behöver mer cirkulära materialflöden. Därför behöver vi utveckla och kommersialisera materialinnovationer från förnybara och återvunna råvaror, säger verksamhetsledare för Wargön Innovation, Maria Ström.

Wargön Innovation kommer att driva anläggningen som finansieras av Tillväxtverket (EU:s regionalfonder), Vänersborgs kommun och Västra Götalandsregionen. Innovatum AB är huvudman för verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.121