23948sdkhjf

Han rånades på bilen i sin verkstad

Pierre Daniel rånades på sin Audi RS6 i sin bilverkstad. Rånarna togs av polisen, och friades av Tingsrätten. Nu får han räkna med att träffa gärningsmännen på stan.

Pierre Daniel driver sedan ett år den Meca-anslutna serviceverkstaden Strömstad Husbilservice i Skee några kilometer utanför Strömstad.

Vid 19-tiden på torsdagskvällen den 4 januari i år rånades Pierre Daniel på sin Audi RS6 kombi som stod inne i verkstaden.

Läs mer: Därför friades bilrånarna

– Jag hade porten öppen till hälften och såg en kille som stod utanför och han hade en luva med öppning för ögonen på huvudet. Det var kallt ute, så jag reagerade inte på att han var maskerad. Han ropade på mig och sade att han skulle komma in i verkstaden. Sedan såg jag att de var tre stycken, berättar Pierre.

De tre gärningsmännen, som alla var i 20-årsåldern, kom in i verkstaden och siktade mot Pierre med något som han uppfattade som en pistol, krävde nycklarna till hans Audi, sparade på honom och sade åt honom att lägga sig ned på golvet. Pierres Audi stod upphissad på en av de två lyftarna i verkstaden, där en kompis jobbade med bilen. Han avkrävdes under pistolhot nycklarna och fick sänka ned bilen, varefter rånarna försvann med den i hög fart.

– Jag låg kvar på golvet tills jag hörde att de körde iväg med bilen. Då vågade jag gå och ringa polisen, säger Pierre Daniel.

Polisen fick tips om att Audin hade synts till på väg norrut på E6 under natten och fick stopp på bilen med en spikmatta. Man lyckades gripa en av de misstänkta kort efter och de andra två något senare.

Pierre är helt säker på att rånarna hade valt ut hans Audi.

– Innan det hände så hade jag sett dem två gånger tidigare, de har suttit i en BMW utanför verkstaden. Jag vet vilka det är som gjorde det och jag känner till dem.

Tror du att det var ett beställningsjobb?
– Nej, jag tror att de ville ha den som en ”arbetsbil”, till smuggling eller något annat.

Hur har det gått med polisutredningen?
– Inte alls, kan man säga. De blev friade efter fyra månader. Det fanns inte tillräckligt med bevis, sade de.

Och Pierre får räkna med att träffa på gärningsmännen framöver.

– Jag stötte på dem i stan för några veckor sedan.

Vad säger man när man träffar på sina förövare på stan?
– Ingenting. Vad ska man göra? Jag vill inte ha något mer trubbel med dem. Och det var ju bara bilen de var ute efter – inte mig.

Hur gick det med din bil?
– Den blev skrot. De körde på polisens spikmatta och sedan körde de ner i diket.

Vill du köpa samma bilmodell igen?
– Kanske, men inte en kombi i så fall. För det var just en kombi de var ute efter – en snabb bil med stort bagage. Den bilen är en riktig tjuvmagnet. Och så länge jag inte har en likadan bil så kommer de nog inte tillbaka. Och de vet att vi inte har några kontanter i verkstaden.

– Jag hade ett inbrottsförsök också, två månader innan rånet. Men de som gjorde det misslyckades, de blev nog avbrutna av något.

Vilka säkerhetsåtgärder har du vidtagit efter rånet?
– Jag har satt in nytt larm, nytt lås och täckt för fönstren ut mot vägen med matt film.

Pierre tänker också att sätta upp övervakningskameror utanför verkstaden.

– Så länge jag inte riktar kamerorna mot vägen så behöver jag inget tillstånd.

Pierre är besviken över att polisutredningen inte ledde till en dom, men är samtidigt luttrad.

– Jag kommer ursprungligen från Libanon och där är den här typen av brott inte ovanliga.

Läs mer: Därför friades bilrånarna

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062