23948sdkhjf

Kulturkalas med mindre sopor

Idag startar Kulturkalaset i Göteborg. Då invigs också Göteborgs Stads satsning på att avveckla engångsmaterial på evenemang.

”Engångsfritt Kulturkalas” kommer att börja med att Jöran Fagerlund, Kretslopp och vattens nämndordförande, diskar den första tallriken i diskmobilen i Green Corner, Bältesspännarparken, vid halv sex ikväll. Därefter blir det Diskdisco med dans till diskhits!

- Vi behöver bryta engångsbeteendet om vi ska minska sopberget, klimatpåverkan, nedskräpningen och plasten i havet. Här kan vi som kommunal arrangör sätta trenden på våra stora event. Någon måste börja och erbjuda de praktiska lösningar som faktiskt finns, säger Jöran Fagerlund.

Målet är ett helt engångsfritt Kulturkalas jubileumsåret 2021 och att engångsfriheten ska spridas till Göteborgs invånare och företag. Intresset för Engångsfritt Kulturkalas är redan stort. På fredag kommer till exempel regeringens plastutredning på studiebesök.

- Med Engångsfritt Kulturkalas vill vi också skapa ett exempel som andra kommuner och arrangörer kan ta efter. Tillsammans med fler dricksvattenfontäner på stan har vi ökat tillgängligheten till staden och skapat förutsättningar för verkligt hållbara arrangemang, säger Jöran Fagerlund.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078