23948sdkhjf

Brand vid Trioplast

Tidigt i måndags morse utbröt en brand i Trioplast fabrikslokaler i Smålandsstenar.

-Branden uppstod till följd av ett elfel i kombination med olja och damm vilket gjorde att det blev en kraftig rökutveckling, säger Per Holtstrand, vd för Trioplast AB division sträckfilm, till Plastforum.

När SOS mottog larmet och senare när räddningstjänster anlände till fabriken i Smålandsstenar arbetade två personer på företaget med att släcka branden.

-Av säkerhetsskäl för att vara garanterade om att de två anställda inte blivit förgiftade av farlig rök, skickade vi dem till sjukhus, säger Per Holtstrand, och tillägger att de berörda personerna lämnat sjukhuset igen.

Företaget hade haft semesterstängt. Det var i samband med att maskinerna drogs igång efter detta stillestånd, som branden uppstod.  

När räddningstjänsten anlände till platsen hade företagets sprinklersystem redan gått igång. Brandmän lokaliserade maskinen och branden kunde släckas.

-Det var en produktionslinje av ett femtiotal linjer i fabriken som brann. Den berörda linjen kommer nu att genomgå ett reparationsarbete, vilket kommer att pågå under cirka en månad, säger Per Holtstrand.

Han betonar att branden inte kommer att påverka företagets leveransförmåga till kund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078