23948sdkhjf

Bra juli för Tallink

1 223 901 passagerare reste med Tallink Grupps fartyg i juli i år, vilket är 1,3 procent mer än under samma period föregående år – Därmed putsades månadsrekordet.

Antalet passagerare under juli är det högsta antalet passagerare som Tallink någonsin har transporterat på en månad. Förutom ökningen av antalet passagerare i juli ökade också antalet fraktenheter och personbilar som transporterades av bolaget.

- Att vi nu har nått en milstolpe med våra månadsvisa passagerarantal, är ett tydligt bevis för att passagerarna som reser i Östersjön givit oss toppbetyg på servicekvaliteten ombord. Det här är sjätte året som vi har uppnått passagerarekord i juli med hjälp av våra kunder, och vi gör det på en starkt konkurrensutsatta marknad, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

Den största andelen passagerare reste på linjen Estland-Finland, med 633 260 transporterade passagerare, vilket är en ökning med 1,0 procent jämfört med samma period 2017, följt av linjen Sverige-Finland, med 375 199 transporterade passagerare, vilket såg en en ökning med 2,2 procent under samma period föregående år. Sverige- Estland linjen transporterade 118 501 passagerare, en ökning med 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Sverige-Lettland linjen transporterade 96 941 passagerare, en minimal minskning med -0,1 procent jämfört med samma period föregående år.

Enligt Paavo Nõgene kan de goda resultaten hänföras till företagets kontinuerliga produkt- och serviceutvecklingsarbete, investeringar i företagets fartyg, men också det otypiskt varma sommarvädret samt bolagets satsningar på nya marknader, särskilt i de asiatiska länderna.

- Vi fortsätter att se en ökning av antalet asiatiska passagerare och det hade också en inverkan på rekordresultatet i juli, säger Paavo Nõgene.

Enligt Paavo Nõgene är det positivt att frakttransporten ökar betydligt och kontinuerligt, liksom antalet transporterade personbilar. 29 629 fraktenheter transporterades i juli, vilket är 7,1 procent mer än under samma period föregående år och 153 805 personbilar transporterades, vilket är 1,0 procent mer än under samma period föregående år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078