23948sdkhjf

Får högre betyg i strålsäkerhetsvärdering

I sin årliga strålsäkerhetsvärdering av OKG slår Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, fast att OKG förtjänar ett högre betyg än tidigare.

Under en längre tid har OKG sett positiva trender inom flera verksamhetsområden. När SSM idag offentliggjorde sin årliga stålsäkerhetsvärdering av OKG kom ytterligare bevis på att verksamheten utvecklas i rätt riktning.

En strålsäkerhetsvärdering görs utifrån två perspektiv, anläggningar respektive verksamhet, och är en samlad analys av all information myndigheten har utifrån inspektioner, granskningar, verksamhetsbevakningar och uppföljning av händelser vid en kärnteknisk anläggning.

Det omdöme som ges beträffande OKGs anläggningar är tillfredställande, vilket är ett gott betyg. Avseende verksamheten anser myndigheten att den bedrivs på ett acceptabelt vis, vilket också är ett gott omdöme.

OKG ser de nya värderingarna som särskilt glädjande då OKG så sent som 2016 levde med särskilda villkor för drift och således inte levde upp till förväntningarna.

– Det är fantastiskt att kunna konstatera att våra dagliga och gemensamma ansträngningar ger resultat. Under de senaste fem åren har vi genom OKGs utvecklingsresa lyft oss till en acceptabel nivå. Förstärkt med vårt arbete med Operational Excellence och säkerhetsledning har vi därefter alltså lyft oss ytterligare ett steg, säger vd Johan Dasht.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062