23948sdkhjf

Förvärv ger fäste i Slovakien

-Vi ska utveckla den förvärvade enheten på plats och få den att växa, säger Lars Holtskog, vd för den nya verksamheten, till Plastforum.

KB Components har förvärvat DKI Plastett danskt företag som 2013 flyttade sin produktion till Zilina i norra Slovakien. Företaget omsätter drygt 180 miljoner kronor och sysselsätter drygt 200 personer. 

Bolaget levererar formsprutade och extruderade komponenter till belysningsindustrin, möbelkunder och övrig industri. Maskinparken utgörs av 30 formsprutningsenheter och fyra extruderingslinjer samt en hel del annan utrustning.  

DKI arbetar bland annat med extrudering, vilket KB Components inte haft inom koncernen tidigare. Dessutom är DKI väldigt långt framme gällande klara produkter, säger Holtskog. 80-90 procent av bolagets omsättning går till belysningsindustrin. Ett segment som KB Components visserligen har inom koncernen sedan tidigare, men endast i jämförelsevis mindre skala.  

-Genom förvärvet blir vi betydligt större inom området belysning och den utveckling som sker där gällande bland annat LED, säger Holtskog. 

På frågan om DKI Plast även levererar komponenter mot fordonsindustrin, svarar Lars Holtskog; 

 -Nej, inte i dagsläget, men att vi nu får ett fäste till nära den tyska bilindustrin är naturligtvis inte helt ointressant. Vad detta kommer att innebära får framtiden utvisa.  

Genom förvärvet breddar KB Gruppen både sin kundportfölj och sin geografiska närvaro, skriver koncernen i ett pressmeddelande.  

-Global närvaro är en förutsättning för många av våra kunder och genom förvärvet av DKI Plast erbjuder vi nu produktion i Sverige, Litauen, Slovakien, Kina och Mexiko, säger Stefan Andersson, vd för KB Components. 

 DKI Plast har varit i familjen Nielsens ägo sedan starten 1946. Carl Erik Nielsen, idag 72 år, är fortfarande är verksam som vd för bolaget. Han är nöjd med att bolaget även fortsättningsvis kommer att ingå i ett familjeägt bolag med ett långsiktigt engagemang för att växa och utveckla verksamheten.  

I och med förvärvet passerar KB Gruppens omsättning en miljard kronor fördelat på segmenten lätta fordon, tunga fordon, möbler, belysning, medical, kromning och övrig industri. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094