23948sdkhjf

Finalisterna i Bussförar-SM 2018!

Nu är alla 16 finalisterna i Bussförar-SM 2018 klara – Här presenteras de som nådde ända fram av alla de 448 som genomförde uttagningsprovet under våren.

I i det sista pågick det digra arbetet med att få bekräftelse från några av de 16 bäst placerade från kvalificeringstävlingen. För att få bli finalist krävs naturligtvis närvaro i finaltävlingen 3 september på Gillingebanan i Vallentuna ett par mil norr om Stockholm. Och konstigt vore det väl annars, på finaldagen finns därför alltid 16 finalister som gör upp om den svenska mästerskapet i att köra buss 2018. Nu är saken klar, alla finalisterna har bekräftat sitt deltagande, nu är det bara för dem att ladda under sommaren inför den tuffa finalen i början av september.

Parallellt med detta pågår också arbetet med att knyta ihop ett avtal med en fordonsleverantör vars bussar vi kommer använda på finaltävlingen. Det är alltså bråda dagar för projektledaren Jacob Albertsen just nu.

- Ja, planen är att allt ska vara på plats innan fredagen den 29 juni så vi kan gå på semester i lugn och ro. Vår mångåriga fordonspartner VDL fick ju som bekant nya, eller nygamla ägare för en tid sedan då man nu är ett helägt dotterbolag till VDL i Holland. Detta gjorde att man ville ta en paus i år, vilket jag har full respekt för. Men samtal pågår, och planen är som sagt att presentera en ny fordonspartner innan veckan är slut, säger Jacob Albertsen.

Nu har alla 16 finalisterna bekräftat sitt deltagande i finaltävlingen. Listan är sorterad i bokstavsordning på förnamnet bara för att ha någon sortering. Det visar inte resultatet i kvalificeringen.

Namn
Företag
Ort
Abdihafid Mohamud Mohamed
Transdev
Eskilstuna
Akram Saleh
Transdev
Eskilstuna
Anders Norell Bergendahl
Keolis
Stockholm
Anders Eriksson
Lindbergs Buss
Karlskoga
Bahman Ali
Keolis
Angered
Jacob Kone
Transdev
Norrköping
Josefin Kihlberg
Nobina
Njurunda
Lars-Gunnar Dahlblom
Keolis
Stockholm
Marcus Edlund
Nobina
Örebro
Mattias Torpman
VS & Perssons Bussar
Gävle
Misdilli Kiran
Keolis
Norsborg
Monika Hansson
Keolis
Hisingen
Olov Fräs
Siljan Buss
Mora
P-O Ängegärd
Aneby Buss
Aneby
Rebin Hussein
Keolis
Göteborg
Stefan Strand
Lindbergs Buss
Filipstad

Det här visar att finalen kommer att bestå av 6 bussförare från Keolis, *4 från koncernen Björks & Byberg, 3 från Transdev och 2 från Nobina. Vissa av deltagarna är rutinerade tävlande som varit med både en och ibland fler gånger. Andra gör det för första gången. Det enda som är synd är att vi har färre kvinnor i finalen i år. 1 av 16 är inte representativt för branschen, och historiskt sett har vi haft betydligt fler kvinnor i finaltävlingen.

FAKTA/Bussförar-SM

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag tillsammans med tidningarna Res- och Trafikforum.

Samarbetspartners är Stockholms Trafiksäkerhetscenter Gillinge, Arbetsförmedlingen, Yrkes Akademin, och Drivec. Partners är Transdev, Nettbuss,Kommunal, Keolis och Bergkvarabuss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11